Prestige Properties Ibiza – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en gemeenschapsinitiatieven

Ons team bij Prestige Properties Ibiza beschouwt onze Maatschappelijke Verantwoordelijkheid (MVO) als een nederige kans om ’terug te geven’ aan Ibiza. Onze dankbaarheid voor ons huis en de kansen die we krijgen als bedrijf, maar ook als individu, motiveert ons om onze verantwoordelijkheid als burgers te erkennen en moedigt ons aan om onze dankbaarheid terug te geven door ethische veranderingen ten voordele van onze samenleving.

Zoals alle gemeenschappen wordt Ibiza geconfronteerd met problemen van ongelijkheid, milieuproblemen, kleine lokale bedrijven in financiële moeilijkheden (na de wereldwijde pandemie), en gezinnen die worstelen om zich te ontwikkelen. Op deze manier geloven we dat we deel moeten uitmaken van de oplossing, door te pleiten voor evenwicht, gelijke kansen, duurzaamheid, en de gezondheid en het welzijn van iedereen.


"Elk individu en elke groep burgers moet samen verantwoordelijk zijn voor het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van hun hele gemeenschap". Victor, Verkoopdirecteur & Partners bij Prestige Properties, 2021


De filosofie van ons bedrijf is actief gaan werken aan een beter evenwicht tussen economische welvaart, milieubescherming en sociale stabiliteit.


Sociale verantwoordelijkheid en gemeenschapsinitiatieven

Sinds 2017 hebben we prioriteit gegeven aan groen leven als onderdeel van onze bedrijfsopleiding en mindful lifestyle praktijk bij Prestige Properties Ibiza. We hebben ook een bewuste inspanning geleverd om liefdadig te geven, onze dankbaarheid te gebruiken om anderen te helpen op de beste manier die we kunnen, en zo veel mogelijk.

Onze Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft als doel:

  • Een standpunt in te nemen om het algehele welzijn van ons eiland en het milieu te beschermen, en tegelijkertijd de negatieve effecten die wij als bedrijf creëren te verminderen.
  • Regelmatig campagnes opzetten via onze reclame- en social media-kanalen om mensen bewust te maken van onrechtvaardigheid, milieukwesties, liefdadigheids- en NGO-zaken, sponsoring en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.
  • Regelmatig betrokken zijn bij en steun geven aan liefdadigheid.
  • Steun kleine, lokale bedrijven met sponsoring en promotie.
  • Ons energieverbruik verminderen en CO2-neutraal worden.
  • Al onze toeristische en relocerende klanten informeren over het milieu en duurzaam leven in Ibiza, door zowel feitelijk als praktisch advies.
  • Kopen van producten en diensten van maatschappelijk verantwoorde bedrijven, evenals van lokale bedrijven, om zo de duurzaamheid, winstgevendheid en handel van het eiland te beïnvloeden.

Onze Sociale Verantwoordelijkheid Actie Tijdlijn

Hier is onze tijdlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen tot nu toe. U kunt onze blog ‘Prestige Goes Green‘ bezoeken om al onze activiteiten op het gebied van milieu en duurzaamheid te bekijken, maar onze gemeenschapsinitiatieven en voortdurende steun voor sociale stabiliteit staan hieronder vermeld.


Ondersteuning van lokale bedrijven

In de afgelopen jaren heeft Prestige Properties Ibiza actief samengewerkt met vele lokale gemeenschapsprojecten en bedrijven door middel van sponsoring en promotiecampagnes.


Cinema Paradiso

In 2017 sponsorden we Cinema Paradiso in de Baluarte (een lokaal cultureel evenement hier op Ibiza). De Baluard de Sant Pere maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed in het hart van Dalt Vila, dat open is voor het publiek. Cinema Paradiso heeft een aantal spectaculaire openluchtbioscoopervaringen georganiseerd, hier binnen de charmante muren van de oude stad.

Cinema Paradiso is een lokaal bedrijf dat ervan droomde om "De Ultieme Bioscoopervaring" te creëren. Of u nu een openbare voorstelling bijwoont op een van hun gevarieerde locaties of kiest voor een privébioscoopsessie bij u thuis of in uw villa, het team doet er alles aan om u een gedenkwaardige gelegenheid te bezorgen. Het bedrijf heeft Ibiza voorzien van een geweldige aanvulling op haar seizoensgebonden culturele activiteiten, en heeft bijgedragen aan de ondersteuning van de toeristische industrie, noodzakelijk voor de welvaart van ons eiland.

U kunt onze sponsoring en bioscoopreclame zien op onze youtube functie hieronder:


Campos de Ibiza

Wanneer u een woning huurt bij Prestige Properties bieden wij al onze gasten een geschenkverpakking aan met producten van Campos de Ibiza als onderdeel van onze verhuurservice. Bij aankomst wacht u een speciale reeks lichaams- en haarverzorgingsproducten, gemaakt van natuurlijke ingrediënten, afkomstig van ons vruchtbare eiland, vrij van parabenen, en dierproefvrij.

We zijn erg blij dat we een uniek cadeau kunnen geven en dit lokale familiebedrijf kunnen steunen, dat er ook voor zorgt dat al hun productverpakkingen recyclebaar zijn en op een duurzame manier worden geproduceerd, waarbij zo min mogelijk afval wordt gegenereerd.


My Ibiza and Formentera

My Ibiza and Formentera is een must-have gids voor elke reiziger die Ibiza bezoekt. Gemaakt door Hjordis Fogelberg, die haar zomers als kind op het eiland doorbracht en een kennis en passie voor het eiland heeft ontwikkeld, wat resulteert in niets minder dan een authentieke reisgids met aanbevelingen voor de beste sportieve activiteiten, top sunset spots, culinaire ervaringen, evenementen en cultureel leven. ‘My Ibiza and Formentera’ is persoonlijk geïllustreerd door Hjordis zelf, waardoor deze gids een prachtig souvenir is en een juweeltje van artistieke expressie.

We zijn erg blij dat we aan dit project kunnen meewerken door sinds 2019 de binnenzijde van de voorkant te sponsoren.

De gids is te koop op het hele eiland Ibiza, op het Spaanse vasteland, in Londen, Parijs en Nederland. Om direct bij de auteur te bestellen, ga naar ‘My Ibiza and Formentera’ Facebook en stuur Hjordis een directe e-mail aankoopverzoek!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en gemeenschapsinitiatieven - Ondersteuning van lokale bedrijven : 'My Ibiza and Formentera' - Illustratie door Hjordis Fogelberg
Illustratie door Hjordis Fogelberg

Cafe de Ibiza

In 2019 zijn we overgestapt van een koffiezetapparaat van het merk Nespresso, dat plastic capsules gebruikt die op de vuilnisbelt belanden, op een apparaat dat verse koffiebonen maalt. Vanaf hier hebben we besloten dat onze koffiebonen van een lokaal bedrijf moeten komen. Onze beslissing bevordert KM0 transport, afvalvermindering, en steunt ook een lokaal opererend bedrijf hier op Ibiza! Onze gekozen koffie is nu Cafe de Ibiza.


Liefdadig Geven


Food for Ibiza

In 2018 besloten we een campagne te kiezen die ons zowel na aan het hart lag als ook direct verbonden was met onze werkplek, via onze collega Nina Negru: de 4e Editie van ‘One Toy, One Smile’, georganiseerd door Food for Ibiza.

Food for Ibiza is een non-profitorganisatie die zich inzet om enkele van de armste gezinnen van het eiland te voorzien van voedsel en eerste levensbehoeften. De organisatie draait uitsluitend op de steun van vrijwilligers en is afhankelijk van de vrijgevigheid en donaties van de lokale gemeenschap.

"One Toy, One Smile" biedt het geschenk van speelgoed en een coupon van 25 euro per persoon om te besteden aan een kerstmenu voor het hele gezin in hun nabijgelegen supermarkt. Bij Prestige Properties waren we ontzettend blij om deel uit te maken van zo’n prachtig project.

We zijn er erg trots op dat we samenwerken met een van de oprichters van Food for Ibiza, onze collega Nina Negru, als onderdeel van ons team van verkoopagenten.

In februari 2021 hebben wij een royale donatie gedaan aan Food for Ibiza. De pandemie heeft ertoe geleid dat een recordaantal mensen op Ibiza het moeilijk heeft en gebruik maakt van hun liefdadigheidsdiensten. Elke vorm van voedselhulp en donatie is in deze moeilijke tijd hard nodig. Om je eigen donatie te doen of om uit te vinden hoe je betrokken kunt raken, neem contact op met onze collega Nina via de Food for Ibiza Facebook pagina.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en gemeenschapsinitiatieven - Ondersteuning van lokale bedrijven en liefdadigheid: ood for Ibiza

Om meer te weten te komen over onze samenwerking met Food for Ibiza, bekijk onze ‘One Toy, One Smile’ blog hier!


Tot slot…

MVO heeft het potentieel om een positieve impact te hebben op het dagelijks leven van individuen en families hier op Ibiza, maar ook van de toekomstige generaties die nog moeten komen. Of we nu doneren aan goede doelen, veranderingen in het milieu steunen of programma’s overwegen om mensen uit ontwikkelingslanden te helpen, onze sociale verantwoordelijkheid als gemeenschap heeft de kracht om het leven, de gezondheid en het milieu van anderen te verbeteren.

Samen kunnen kleinschalige toezeggingen via CSR-programma’s en persoonlijke acties ertoe leiden dat iemands dag verandert, één kleine stap naar een betere toekomst wordt gezet, of zelfs de toekomstige uitkomst voor onze lokale gemeenschappen en planeet in de komende jaren verandert.

Wij geloven in Giving Back.

Wij geloven in Groen Gaan.

Wij nodigen u uit om ons in dit streven te vergezellen!


Raak Betrokken!

Er is geen betere tijd dan het heden om terug te geven en betrokken te raken. biza heeft vele projecten en NGO’s opgesomd op het eiland waar we allemaal kunnen ondersteunen, doneren, activeren en gewoon ‘ons steentje bijdragen’. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein, u kunt een verschil maken.

Neem een kijkje naar onze lokale initiatieven hier op het eiland hieronder;

IbizaPreservation | Ibiza & Formentera Milieu, Land en Zee

IBI Foundation (facebook.com)

Qué defendemos – marblava.org

Treball Ambiental | Fundació Deixalles

Grup d’Accció Local per al Desenvolupament Rural y Pesquer d’Eivissa i Formentera (leadereivissaiformentera.com)

Homepage – IbizaConciencia.org

Sustainable Living at Casita Verde

FOOD for IBIZA (facebook.com)

IBIZA FOODBANK – Van boerderij tot bord

Caritas – Ibiza

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie