Bij Prestige Properties Ibiza zijn we nu 100% koolstofneutraal.

Samen met de lokale gemeenschap en externe milieuorganisaties leggen wij de lat hoog wat betreft ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Wij beseffen dat ons dagelijks werk een impact heeft op ons milieu. Daarom hebben wij besloten actie te ondernemen voor een veiligere en schonere toekomst door een koolstofneutraal bedrijf te worden.

In 2019 zijn we een partnerschap aangegaan met een externe milieuorganisatie om te beginnen met het berekenen en verminderen van onze koolstofvoetafdruk op de werkplek. Onze koolstofvoetafdrukstrategie is onlangs uitgebreid tot een compensatieplan door herbebossing met Bosquia, en we laten u graag onze reis tot nu toe zien.

Bij Prestige Properties Ibiza zijn we nu 100% koolstofneutraal.

Koolstofuitstoot op de werkplek en het planetaire probleem

In de afgelopen eeuw is de wereldwijde uitstoot van CO2 naar schatting gestegen van 2 miljard ton (geregistreerd in 1900) tot maar liefst 36,8 miljard ton. (tegen 2022 – Internationaal Energieagentschap (IEA)).

Energieverbruik is een onderdeel van elk bedrijf en elk huishouden. CO2-emissies en energieverbruik ontstaan door aardgas, elektriciteit, verwarming, propaan, servers, reizen van werknemers en dagelijkse pendelaars. Bedrijven en huishoudens kunnen hun koolstofvoetafdruk echter verkleinen door eenvoudige, bewuste maatregelen te nemen. Hernieuwbare energiebronnen gebruiken, thermostaten aanpassen, ervoor zorgen dat alle stekkers aan het eind van de dag uit zijn, een laptop gebruiken in plaats van een desktopcomputer, kiezen voor hybride voertuigen en recyclen kunnen allemaal helpen.

Bij Prestige Properties Ibiza zijn we nu 100% koolstofneutraal.

Onze CO2-uitstoot verminderen en onze koolstofvoetafdruk als bedrijf berekenen

Ons bedrijf werkt sinds 2019 actief met een gespecialiseerd partnerprogramma. Ons partnerschap met Ambialia heeft ons geholpen om onze koolstofvoetafdruk te berekenen en te verminderen – zo zijn we op weg om het milieu te beschermen, klimaatverandering te bestrijden en mee te werken aan de overgang naar een schone energietoekomst.

Als onderdeel van onze inspanningen om onze koolstofvoetafdruk te verminderen, hebben wij de volgende initiatieven genomen:

  1. Het gebruik van hybride bedrijfswagens
  2. Gebruik van gerecycleerd papier
  3. Verschuiving van driemaandelijkse naar jaarlijkse gedrukte tijdschriften
  4. De thermostaat van ons kantoor verlagen en energiezuinige eco-instellingen gebruiken.
  5. Onze klanten de dienst aanbieden van live videobezoeken van eigendommen, zodat ze niet telkens een vlucht naar Ibiza moeten nemen.

In de tweede helft van 2020 hebben we onze huidige koolstofvoetafdruk berekend. Prestige Properties Ibiza stoot ongeveer 18 ton CO2 per jaar uit.

Bij Prestige Properties Ibiza zijn we nu 100% koolstofneutraal.

Compensatie met Bosquia – herbebossing, acties en milieubeleid

Als onderdeel van onze koolstofvoetafdrukstrategie zijn we samen met Bosquia begonnen met herbebossing. Hun sociale onderneming onderwijst bedrijven zoals wij en particulieren over het belang van bossen. Het moedigt ons aan een verschil te maken door de groene ruimte op onze planeet te vergroten. Door hen te financieren, kunnen wij onze uitgaven voor onze koolstofvoetafdruk compenseren en hen in staat stellen namens ons bedrijf te herbebossen of nieuwe inheemse bossen aan te leggen.

Als de belangrijkste regulatoren en evenwichtsbrengers van het klimaat, bevorderen bossen de regenval, produceren ze zuurstof, reinigen ze de lucht en vormen ze een essentieel onderdeel van het ecosysteem van onze planeet. Bosquia als onze compenserende non-profit organisatie voor hun passie voor de natuur, menselijke vooruitgang en toewijding aan de bescherming van de bossen op het Spaanse vasteland.

Bij Prestige Properties Ibiza zijn we nu 100% koolstofneutraal.

Maak deel uit van de oplossing.

Op basis van onze interne statistieken en de algemene markttrends op het Spaanse vasteland en de Balearen zijn wij ervan overtuigd dat Ibiza in 2023 een topbestemming zal blijven voor het kopen van onroerend goed.

De correlatie tussen onze CO2-uitstoot en klimaatverandering negeren is gemakkelijk. Om het probleem aan te pakken en te werken aan een schone energietoekomst, moeten we allemaal overwegen om projecten zoals Bosquia te compenseren en te financieren die de koolstofuitstoot verminderen.

In een wereld waarin klimaatverandering een steeds dringender probleem wordt, streven wij ernaar een duurzaamheidsrolmodel te zijn binnen onze sector, door samen met onze gespecialiseerde partners op innovatieve manieren de mondiale problemen aan te pakken.

Als u meer wilt weten over hoe u ook een deel van de oplossing kunt zijn. Waarom begint u niet met het berekenen van uw koolstofvoetafdruk?heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie