Duurzaam Ibiza – De beste praktijken en gidsen voor toeristen en bezoekers

We beïnvloeden ons milieu elke dag weer met de keuzes die we maken, van het voedsel dat we eten tot de auto’s waarin we rijden. Gelukkig begrijpen velen van ons hier op Ibiza en over de hele wereld dat we moeten samenwerken en bewust moeten leven om ons eiland (en de planeet) te beschermen en te behouden.

IbizaPreservation zet zich in voor de bescherming en duurzaamheid van Ibiza en Formentera via verschillende NGO’s zoals Plastic Free Ibiza, Ibiza Produce, Ibiza Posidonia, het Marine Forum, en Ibiza Sustainability Observatory. Als trotse contribuanten en supporters van het fonds willen wij de koolstofuitstoot helpen verminderen en samen met hen enkele van onze lokale milieuproblemen aanpakken.

Toch kunt u, zelfs als toerist of bezoeker, kleine maar effectieve veranderingen aanbrengen om uw milieu-impact tijdens uw verblijf te verminderen door uw energieverbruik te beperken, milieuvriendelijke producten te gebruiken en bewust milieuvriendelijke stappen te ondernemen.

Laten we dus beginnen met onze nieuwste gids over de beste praktijken voor milieubewuste toeristen en bezoekers.


Energie-efficiëntie op Ibiza


Let op uw waterverbruik

Een efficiënt gebruik van water kan uw milieu-impact helpen verminderen. Zelfs tijdens de afwas of het tandenpoetsen kan het dichtdraaien van de kraan al meer dan een liter water besparen in een tijdsbestek van 20 seconden. Gezien de hoeveelheid van dergelijke dagelijkse taken, kan waterverspilling snel oplopen. Hetzelfde geldt voor het vele douchen tijdens het warme weer en het strandseizoen. Wees bedachtzaam en doe uw best om water te besparen waar u kunt.

Bekijk hier de 5 gouden regels om water te besparen op Ibiza: http://ibiza.travel/en/2019/08/five-golden-rules-for-careful-use-of-water-in-ibiza

.

Minimaliseer uw elektriciteit in uw Ibiza Villa

Zorg ervoor dat u uw elektronica niet de hele dag aan laat staan. Elektrische apparaten moeten worden uitgeschakeld wanneer ze niet worden gebruikt, en alleen worden ingeschakeld wanneer dat nodig is. Door bijvoorbeeld uw mobiele telefoon ’s nachts niet in het stopcontact te steken, kunt u een aanzienlijke hoeveelheid energie besparen, aangezien het opladen maar een paar uur duurt. Overweeg ook om ’s nachts energiezuinige apparaten te gebruiken, zoals vaatwassers en wasmachines, en gebruik altijd de natuurlijke warmte en het licht om de was buiten te drogen, in plaats van een droger te gebruiken.

Zorg voor een comfortabele temperatuur en luchtstroom in uw huis door gebruik te maken van de natuurlijke bronnen in uw omgeving. Gebruik de zonneschermen en open ramen om uw villa koel te houden tijdens de warmere maanden in plaats van energie te verspillen met airconditioners. Als de airco’s in gebruik zijn, laat de ramen dan niet open staan. Doe waar mogelijk de lichten uit en gebruik in plaats daarvan natuurlijk licht.

.

Recyclage en afvalverwerking op Ibiza

In overeenstemming met IbizaPreservation moet u bij uw bezoek de volgende punten in acht nemen in verband met afval en recycling:

  • Denk goed na voordat je iets koopt – koop alleen wat je echt nodig hebt.
  • Vermijd overmatig verpakte artikelen
  • Neem geen plastic zakken mee – neem uw eigen tas of mandje mee naar de supermarkt (vraag uw Prestige-agent om een van onze katoenen "Prestige Going Green" herbruikbare tassen!)
  • Weiger wegwerpplastic – kies herbruikbare producten
  • Plastic rietjes weigeren
Prestige Properties Ibiza tote bag groen wonen

.

Zorg voor het milieu en de natuur op Ibiza

Ons eiland is voor zijn economisch welzijn sterk afhankelijk van toerisme en bezoekers. Toch worden we op Ibiza elk jaar overspoeld met zowel luxe als vrijetijdsactiviteiten die bijdragen tot de vervuiling en die het moeilijk maken om ons ecosysteem in stand te houden en te onderhouden. Met deze eenvoudige tips kunt u op vele manieren een verschil maken.

Het is belangrijk geen peuken op straat of in de natuur te gooien, vooral niet in onze bossen en natuurpaden. Zelfs zonder rekening te houden met het risico van bosbranden, moeten onze stranden en natuurlijke omgeving worden gerespecteerd. Buiten de verstedelijkte gebieden zijn speciale asbakken misschien moeilijk te vinden, maar in elke tabakswinkel zijn hittebestendige asbakportefeuilles te koop. Deze kunnen worden gebruikt om sigarettenafval op te slaan, dat vervolgens samen met de rest van het dagafval op de juiste manier kan worden verwijderd.

Neem geen souvenirs mee van ons Posidonia- en zeeleven, bv. wanneer u zeilt of een strand bezoekt, laat stenen, schelpen, planten en dieren zoals ze zijn in hun natuurlijke habitat. Kies een milieuvriendelijke zonnecrème die uw huid beschermt en het zeeleven niet schaadt, verzamel uw afval na uw bezoek, gooi niets in zee, en leg uw boot op de juiste plaats aan: Ankeren in Posidonia-weiden is verboden. Bovendien kunnen jetskiën en andere activiteiten die veel vervuiling veroorzaken, worden vermeden.

Probeer te voet of met de fiets naar uw bestemming te gaan in plaats van met de auto als het dichtbij genoeg is – het is gezonder en beter voor het milieu. Een andere manier om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen is het nemen van het openbaar vervoer of, als je toch moet rijden, het aantal personen per auto zo groot mogelijk te maken, zodat er minder vervoer op de weg is. Activiteiten op het land die veel verontreiniging veroorzaken, zoals safaritochten en quadrijden, moeten ook tot een minimum worden beperkt.

.

Selecteer Bewuste & Lokale Bedrijven in Ibiza

Probeer producten en diensten te kopen van plaatselijke bedrijven en van bedrijven die duurzaamheid, milieuvriendelijke producten, eerlijke handel of maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in hun vaandel dragen. Ook bedrijven die ervoor zorgen dat hun werknemers de juiste contracten hebben en de juiste bescherming genieten – zoals een verzekering – en belastingen betalen, helpen de Ibiziaanse gemeenschap en het milieu.

Ga naar deze google maps om alle eco-winkels op het eiland te zien.


Elke actie die we ondernemen zal een verschil maken. Het belangrijkste om te onthouden is dat onze acties zullen resulteren in een schoner, groener eiland, zowel nu als in de toekomst.

Waarom kijkt u niet eens naar onze 2022 vakantiewoningen voor uw volgende zomervakantie bij Prestige Properties Ibiza.

Ons bedrijf, Prestige Properties, is volledig toegewijd aan het bevorderen van energie-efficiëntie hier op Ibiza als een fervent voorstander van groen leven. Als u een eco-bewuste strijder bent, bent u misschien ook geïnteresseerd in onze recente publicatie "Energie-efficiënte huizen: Een gids voor huiseigenaren in Ibiza" artikel en "Energie-efficiënte woningen: Een Gids voor Huiseigenaren Deel 2" die eigenaren en kopers van onroerend goed wil aanmoedigen energie-efficiënte huizen te bouwen.


.

Bronnen en nadere informatie

Zonne-energie:
https://ibizapreservation.org/green-info/support-solar-energy
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/apoya-la-energia-solar

Water besparen:
https://ibizapreservation.org/green-info/save-water/
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/ahorra-agua/

Afval verminderen:
https://ibizapreservation.org/green-info/reduce-waste/
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/reduce-residuos/

Voorkomen van bosbranden:
https://ibizapreservation.org/green-info/prevent-forest-fires/
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/evita-los-incendios-forestales/

Energie-efficiënte woningen:
https://ibizapreservation.org/green-info/energy-efficient-homes/
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/viviendas-eficientes-energeticamente/Bedankt voor uw verblijf bijgewerkt met ons bij Prestige Properties. We hopen je snel te zien!


heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie