Energie-efficiënte Ibiza Huizen – Een Gids voor Huiseigenaren in Ibiza Deel. 2

Het verbeteren van de energie-efficiëntie van onze huizen is essentieel voor het behoud van hulpbronnen, het besparen van geld en het helpen van het milieu. Ieder van ons kan als huiseigenaar een cruciale rol spelen om de energieprestaties van onze huizen te verbeteren en uiteindelijk onze koolstofvoetafdruk en afval te verminderen. Als we eenvoudige veranderingen doorvoeren, kunnen we een betere energie-efficiëntie van onze eigendommen bereiken en een grote bijdrage leveren aan het toekomstige welzijn van onze planeet (en onze huishoudelijke energierekeningen).

Ons bedrijf, Prestige Properties, is volledig toegewijd aan het bevorderen van energie-efficiëntie hier op Ibiza als een fervent voorstander van groen leven. Eerder publiceerden we een "Energie-efficiënte huizen: Een gids voor huiseigenaren in Ibiza" artikel, gericht op het aanmoedigen van huiseigenaren en kopers om energie-efficiënte huizen te creëren, die we nu hebben uitgebreid in deel 2 – "Energy Efficient Homes: Een Gids voor Huiseigenaren Deel. 2"

Dus laten we beginnen met onze nieuwste gids voor degenen die betrokken willen raken bij groen en duurzaam leven vanuit het comfort van hun eigen huis.


Energie-efficiënte huizen - Een gids voor huiseigenaren in Ibiza Deel 2

Hoe thuis energie te besparen – Onze beste dagelijkse tip voor uw Ibiza woning


 1. Overschakelen op LED lampen

In vergelijking met gloeilampen, halogeen- en compacte fluorescentielampen leveren LED lampen aanzienlijke energiebesparingen op. In feite verbruiken LED lampen tot 80 procent minder energie dan traditionele gloeilampen. Door over te stappen op LED’s zult u uw koolstofvoetafdruk en CO2-uitstoot dus aanzienlijk verkleinen.


 1. Was uw kleren in koud water

Hoewel het wassen van kleding in heet water een doeltreffende manier is om vuile voorwerpen extra schoon te krijgen, is het niet goedkoop en heeft het natuurlijk schadelijke gevolgen voor het milieu.

Was uw kleding zoveel mogelijk in koud water (tenzij het om sterk vervuilde kledingstukken gaat). Het genereren van warm water voor het wassen verhoogt het energieverbruik met 90%, dus door over te schakelen op koud water kan elk huishouden op regelmatige basis een aanzienlijke hoeveelheid energie besparen. Bovendien vertraagt koel water ook het verbleken van kleuren en het krimpen van stoffen, waardoor uw kleding langer meegaat!


 1. Luchtdicht uw Ibiza huis

Iets wat we in ons laatste artikel – Een gids voor huiseigenaren op Ibiza– hebben behandeld, maar even belangrijk advies om nog eens te herlezen. Het dichten van kieren, gaten en lekken en het aanbrengen van isolatie kan tot 10% besparen op de verwarmings- en koelingskosten van uw huis. Eigendomsfactoren zoals dakbedekking, massieve muren, ventilatie, thermische bruggen, waterdichtheid, vochtwering en afdichting moeten altijd worden gecontroleerd, herzien en waar mogelijk vernieuwd. Als uw huis ramen met enkele panelen heeft, kunt u overwegen deze te vervangen door energiezuinigere exemplaren.


 1. Alle filters reinigen of vervangen

Vuile of verstopte filters zorgen ervoor dat systemen zoals airconditioners en drogers harder en langer werken dan nodig is. Het is mogelijk het energieverbruik tot 15% te verminderen door regelmatige reiniging en onderhoud, waardoor constante prestaties en een passend energiegebruik worden gewaarborgd.


 1. Zorg voor uw koelkast en vriezer

Als algemene regel geldt dat koelkasten en diepvriezers het efficiëntst werken als ze vol zijn, dus zorg ervoor dat al die schappen in gebruik zijn. U moet ze echter niet overvullen, want overvulling beperkt de luchtstroom en dwingt het apparaat harder te werken. Vermijd overmatige afkoeling en energieverspilling door de aanbevelingen van de fabrikant voor temperatuurregeling op te volgen en reinig uw toestellen voordat er ijsvorming optreedt, zodat ze allemaal efficiënt werken.


 1. Gebruik natuurlijke bronnen voor licht, schaduw, verwarming en koeling

Maak gebruik van de natuurlijke bronnen in uw omgeving om een comfortabele temperatuur in uw huis te handhaven en energieverslindende apparaten overbodig te maken. Open tijdens de koelere maanden de zonneschermen en laat de zon binnen om uw huis op te warmen, of gebruik de zonneschermen of getinte ruiten om net het tegenovergestelde te doen. En, waar het mogelijk is om het natuurlijke licht te gebruiken, doe de lichten uit. Huishoudelijke verlichting maakt doorgaans 12 procent uit van het totale energieverbruik van een huishouden.


 1. Let op met elektronica en apparatuur in uw Ibiza Villa

Zorg ervoor dat u uw elektronica niet de hele dag aan laat staan. Het is altijd raadzaam uw computer, tv-scherm, radio en elektrische apparaten uit te zetten als u ze niet gebruikt, en ze alleen aan te zetten als u ze echt nodig hebt. Probeer ook te voorkomen dat u uw mobiele telefoon ’s nachts in het stopcontact stopt om op te laden, het duurt maar een paar uur om hem op te laden.

Bakken zonder te gluren! Uw oven moet meer energie verbruiken wanneer de temperatuur telkens daalt. Als u tijd hebt, zet de oven dan uit voordat de kooktijd voorbij is, de warmte die al is opgewekt zal genoeg zijn om het kookproces af te maken zonder extra energie te verbruiken.

Gebruik indien mogelijk ’s nachts energiezuinige apparaten zoals vaatwassers, wasmachines en drogers. Het is gebruikelijk dat leveranciers van nutsvoorzieningen op bepaalde tijden van de dag, en zeker ’s nachts, lagere energiekosten aanbieden. Door uw was ’s nachts te doen, bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar doet u ook de planeet een groot plezier. Tot slot: droog uw was zoveel mogelijk aan de lucht, hang het buiten of op een droogrek en vermijd het gebruik van de droger. De duurzaamheid en energie-efficiëntie van huishoudens kan worden verbeterd met kleine maar doeltreffende maatregelen.


 1. Wees opzettelijk met uw Ibiza eigendom Thermostaat

Als u uw thermostaat een paar graden hoger of lager zet, afhankelijk van het seizoen, kunt u per graad ongeveer 6% tot 8% op uw energierekening besparen. Uw huis zal niet merkbaar sneller worden gekoeld of verwarmd door uw thermostaat op een lagere of hogere temperatuur in te stellen dan nodig is. Het is sterk aan te bevelen een programmeerbare thermostaat voor uw huis te installeren die de temperatuur automatisch aanpast volgens het schema dat u hebt ingesteld.


 1. Recyclen, hergebruiken en verminderen op Ibiza

Voor het jaar 2019 heeft Ibiza gemiddeld 662 kg afval per persoon geproduceerd. De statistieken overtroffen het nationale gemiddelde met 36,4%. Het spreekt vanzelf dat de stortplaats van Ibiza deze grote hoeveelheid afval niet kan bijhouden. Daarom moeten wij bewust en pro-actief te werk gaan bij onze dagelijkse activiteiten en de vermindering van afval bevorderen.


Europese Week van de Afvalvermindering (EWWR) - Prestige Properties ruimt strand op in 2021

Volgens IbizaPreservation, biedt de volgende lijst van punten om in gedachten te houden op te treden:

 • Denk goed na voordat je iets koopt – koop alleen wat je echt nodig hebt.
 • Vermijd overmatig verpakte artikelen
 • Weiger plastic zakken – neem uw eigen tas of mand mee naar de supermarkt.
 • Weiger wegwerpplastic – kies herbruikbare producten.
 • Plastic rietjes weigeren.
 • Maak gebruik van organisch afval om te composteren.
 • Gebruik de recyclagepunten op het eiland – gele, groene en blauwe bakken.
 • Doneer de dingen die u niet meer gebruikt, of verkoop ze op een rommelmarkt of veiling en koop waar mogelijk tweedehands spullen.

Ibiza beschikt ook over een goed netwerk van inzamelpunten voor gescheiden afval met drie hoofdcontainers:

 • Geel is voor "verpakkingen", waar u verschillende soorten verpakkingen kunt deponeren: plastic, aluminium, metaal, en Tetra Brik containers (melk, soep, sap, suikerdoosjes).
 • De groene container is voor glas.
 • Blauw is bestemd voor "kartonnen verpakkingen", waar u kartonnen dozen en papier kunt deponeren.


Elke bijdrage is waardevol voor het geheel en al onze acties zullen een verschil maken. Uiteindelijk is het belangrijkste om te onthouden dat wonen of verblijven in een energie-efficiënt huis altijd zorgt voor een schoner, groener eiland, zowel voor nu als in de toekomst.
Bronnen en nadere informatie

Zonne-energie:
https://ibizapreservation.org/green-info/support-solar-energy
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/apoya-la-energia-solar

Water besparen:
https://ibizapreservation.org/green-info/save-water/
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/ahorra-agua/

Afval verminderen:
https://ibizapreservation.org/green-info/reduce-waste/
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/reduce-residuos/

Voorkomen van bosbranden:
https://ibizapreservation.org/green-info/prevent-forest-fires/
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/evita-los-incendios-forestales/

Energie-efficiënte woningen:
https://ibizapreservation.org/green-info/energy-efficient-homes/
https://ibizapreservation.org/esp/actua-en-verde/viviendas-eficientes-energeticamente/Bedankt voor uw verblijf bijgewerkt met ons bij Prestige Properties. We hopen je snel te zien!


heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie