Jaarlijks verslag 2020 van de vastgoedmarkt op Ibiza en prognose voor 2021

Dit jaarlijkse vastgoedmarktrapport voor 2020 en de voorspelde prognose voor 2021 is verstrekt door Prestige Properties Ibiza, dat een samenvatting geeft van de belangrijkste trends en patronen in de huidige woningmarkt op Ibiza en de Balearen, met statistieken en indrukken van zowel interne als externe bronnen zoals gedocumenteerd.
De analyse heeft betrekking op vier belangrijke punten en is voornamelijk gebaseerd op gegevens en cijfers die in de loop van 2019 en 2020 zijn ontvangen.

Het Ibiza Property Market Report is onderverdeeld in vier secties, zoals hieronder gedetailleerd beschreven:

  1. De algemene prijscurve van onroerend goed op de Balearen
  2. De prijscurve van onroerend goed op Ibiza
  3. Prestige Ibiza Luxe Huizenmarkt Rapport 2020
  4. De prognose voor 2021

De algemene prijscurve van onroerend goed op de Balearen

De algemene vastgoedmarkt op de Balearen heeft de afgelopen tien jaar een duurzaam en stabiel ritme laten zien, zowel wat betreft de consumenten als de huizenprijzen. Na de financiële crisis in 2007 is de vastgoedmarkt vanaf het hoogtepunt sterk gedaald, wat later is gestabiliseerd en vanaf 2017 een gestaag herstel heeft gevonden.

Ibiza Property Market - Evolucion del precio de la vivienda en Islas Baleares

Het jaar 2020 is het eerste jaar met zowel een duidelijke prijs- als verkoopdaling sinds 2017, wat suggereert dat de algemene markt een lichte vermoeidheid ervaart.
Volgens Tinsa (2021) vertoont de gemiddelde huizenprijs op de Balearen in heel 2020 een daling van 1,4%.

Echter, gezien de onzekere omstandigheden met betrekking tot het mondiale economische systeem, individuele arbeidsomstandigheden, lockdown handhavingen, en reisbeperkingen in verband met COVID-19, zijn deze statistieken meer dan te verwachten en zijn ze een direct gevolg van minder beweging binnen de vastgoedmarkt industrie in het afgelopen jaar.

Deze gegevens worden verder ondersteund door EpData (2021), die ook een duidelijke daling van de verkoop van onroerend goed op de Balearen van 2019 tot 2020 vaststelt. Gepubliceerde gegevens van de Algemene Notarisraad verklaarden het aantal verkooptransacties op een totaal van 1.124 in januari 2020, wat een jaar-op-jaar daling van 1,92% betekent. Dit kan op zijn beurt ook van invloed zijn geweest op het begin van de geleidelijke daling van de huizenprijzen, zelfs vóór het begin van de pandemie, hoewel we daar niet zeker van kunnen zijn.

De prijscurve van onroerend goed op Ibiza

Wanneer we echter de stijging van de algemene prijscurve van de vastgoedmarkt op de Balearen vóór 2020 bespreken, ligt een van de meest opmerkelijke en belangrijkste bijdragen aan het herstel en de groei ervan in de markt voor luxe onroerend goed hier op Ibiza.

Hier vinden we de inflatie van luxe woningen als een belangrijke bijdrage aan de stijging van de algemene prijscurve van de vastgoedmarkt, en een voelbare invloed op het aanhoudende momentum vanaf 2017.

Ibiza is, in vergelijking met alle andere plaatsen in Spanje, waaronder de toonaangevende steden San Sebastian, Barcelona en Madrid, een uitzonderlijk waardevol eiland geworden, met gemiddelde vastgoedprijzen die in de afgelopen vijf jaar met meer dan 56% zijn gestegen met een jaarlijkse vooruitgang – El Pais, 2019

Deze cijfers over de afgelopen vijf jaar correleren met de immense belangstelling en achtervolging voor woningen van niet-ingezeten en overzeese kopers. De vraag naar luxe onroerend goed is van kracht naar kracht gegaan, en de Ibiza onroerend goed markt heeft sindsdien een stijging van de waarde van onze woningen gezien.
Dit immense streven van internationale klanten heeft ertoe geleid dat de high-end vastgoedmarkt in Ibiza zich bevindt met een situatie van een laag aanbod tegenover een hoge vraag, en het lage aanbod betekent effectief dat veel villa’s en eigendommen worden gestempeld als een zeldzaam product.

Natuurlijk, waar er vraag en zeldzaamheid zijn, worden gebieden zeer gewild, en zelfs die kleinere, goedkopere eigenschappen, terraswoningen, en appartementen hebben een aanzienlijke sprong in waarde genomen ook, het creëren van een onwrikbare prijs curve voor het geheel van de Balearen.

Het Ibiza 2020 marktrapport voor luxe onroerend goed met Prestige Properties

Het jaar 2020, hoewel onstabiel in bijna elke zin van het woord, heeft hier op Ibiza verrassend genoeg de trend van stijging gevolgd, met soortgelijke patronen die zich in 2021 beginnen af te tekenen.

Opgemerkt moet worden dat deze "stijgende prijs curve trend" alleen kan worden beschouwd bij de bespreking van de luxe woningmarkt, waarbij de meerderheid van de eigenschappen in kwestie zijn gerelateerd aan internationale tweede huis kopers, die op zoek zijn naar en de aankoop van woningen aan de bovenkant van de Ibiza vastgoedmarkt waarden. Onze interne statistieken van onze verkoopdatabase met Prestige Properties Ibiza tussen 2019 en 2020 berekenden een gemiddelde stijging van de prijs per vierkante meter, van 6,665 tot 7,021€ (ongeveer 6% stijging), met hetzelfde aantal geregistreerde verkopen.

Over het geheel genomen werd een zeer kleine daling van 1,1% genoteerd op de totale uitgaven in euro van de aankoop van eigendommen over het hele jaar. Zelfs met wereldwijde lockdowns, bedrijfssluiting voor drie maanden, en meerdere reisbeperkingen, is de luxe huizenmarkt sterk gebleven, net als onze jaar-op-jaar statistieken die zeer stevig en zeer positief zijn gebleven.

Ibiza Property Market - Avg. Price per square meters 2019 2020

Vastgoedinvesteringen in Ibiza in 2020, in het bijzonder in de luxe huizenmarkt, zijn ongelooflijk veilig geweest met zeer aantrekkelijke waarden op een wereldwijde standaard.

Hoewel de algemene prijscurve van de vastgoedmarkt en de verkoop een lichte dip en vermoeidheid laten zien over 2020, heeft het luxe onroerend goed op het eiland Ibiza een opmerkelijk verschil laten zien met de algemene statistieken, met een voortzetting van de stijging die onvermijdelijk de algemene marktgebeurtenissen ondersteunt.

De markt voor luxe onroerend goed

Ibiza onderscheidt zich duidelijk door vele exclusieve en high-end eigendommen. In elke gemeente zijn eersteklas woningen altijd erg in trek geweest. De markt van de verkoop van luxe tweede woningen is zeer actief geweest tijdens de gezondheidscrisis en onze jaarlijkse statistieken hebben onze speculaties bevestigd (bij onze partners en medewerkers), de interesse in Ibiza is gegroeid tijdens de gezondheidscrisis, met meer en meer klanten die op zoek zijn naar de vervulling van hun droomleven, in een meer natuurlijke omgeving, weg van de ongemakken van de grote metropolen.

Vanaf februari 2020, net voor de eerste aankondiging van een wereldwijde pandemie, zien we een consistente en gestage stroom van gebruikers gedurende het jaar onze website bezoeken met dezelfde gebruikelijke piek tijdens de zomermaanden waar de toeristische aanvragen actiever zijn.

Ibiza Prestige Properties - 2020 - Monthly Traffic (Num. Users)

Het eiland Ibiza is een uitzonderlijk diverse cultuur die vele gemeenschappen aantrekt voornamelijk uit heel Europa met internationale kopers die de markt voor de aankoop van luxe onroerend goed domineren.

Onze interne gegevens tonen aan dat de meerderheid van de internationale interesse in 2020 afkomstig was van de Britse bevolking (23%), met een bijna gelijke verdeling van nationaliteiten uit Frankrijk, België, Duitsland, Nederland, en de Verenigde Staten die onze website bezochten als bevestigde gebruikers.

Ibiza Prestige Properties - 2020 - Audience Geography

Whilst the Spanish and Italian nationals came into second and third place, these statistics are more likely to be reflective of the tourism market rather than the luxury housing market, as these two nationalities are not the most common buyers in Ibiza within the luxury real estate market.
Ontegensprekelijk hebben minder klanten eigendommen bekeken als gevolg van reisbeperkingen gedurende 2020, maar diegenen die vastbesloten waren om een huis te kopen op Ibiza, zijn met succes doorgegaan op hun kopersreis, wat ons veel vertrouwen geeft om volgend jaar met optimisme en positiviteit tegemoet te zien.

Onze speculaties worden over de hele linie sterk ondersteund door berichten dat "de Spaanse markt voor luxe onroerend goed geduldig, bedachtzaam en gezond blijft. Bijna immuun voor de prijsinflatie in andere segmenten van de sector, is luxe huisvesting beschut in een loopgraaf van eigenaren die zich verzetten tegen het verlagen van hun eigendommen, wetende dat deze markt speelt in een andere divisie." – El Pais Economia, 2020

Since the beginning of the pandemic, peace, and tranquility, away from risk, quarantined cities and schools, ecological land, fresh air, and less overcrowding are high on the buyer’s agenda.

Ibiza Property Market Forecast 2021

Sinds het begin van de pandemie staan vrede en rust, weg van risico’s, in quarantaine geplaatste steden en scholen, ecologische grond, frisse lucht en minder overbevolking hoog op de agenda van de koper.

Het zijn nog steeds zonder twijfel de internationale kopers en overzeese investeerders die het belangrijkste publiek van Ibiza blijven vormen, met tweede luxewoningen als de belangrijkste beslissende factor voor deze voortzetting van het momentum, die de scène in de sector van luxewoningen zowel nu als in de toekomst bepalen.

Met de overweging dat de eerste maanden van een nieuw jaar relatief rustig zijn voor welke bedrijfstak dan ook, heeft de huidige belangstelling in het vroege deel van Q1 2021 al een vastberaden voortzetting van een stijging van zowel vastgoedwaarden als -verkopen te zien gegeven. Wij verwachten een zeer rijpe en duurzame markt die gekenmerkt wordt door stabiliteit, groei en kracht op lange termijn, wat wijst op een continue en positieve toekomstige markt in 2021.

De verwachte daling van de verkoop- en onroerendgoedprijzen op de Balearen als gevolg van de pandemie sluit de luxe huizenmarkt hier op Ibiza uit. Er zijn echter nog geen tekenen van een crisis in de vastgoedeconomie en wij verwachten een positieve voortzetting van de algemene Balearische vastgoedprijscurve naarmate wij in de toekomst naar een normale situatie beginnen te evolueren.

Er moet rekening worden gehouden met de potentiële mogelijkheden op de Balearen-markt in het algemeen. Kleinere percelen en investeringen in woningen die momenteel tegen lagere tarieven worden gewaardeerd, zullen waarschijnlijk een zeer korte houdbaarheidsdatum hebben. Zodra de pandemie zich ontspant en we beginnen terug te keren naar de normaliteit, zullen deze kansen waarschijnlijk ophouden te bestaan omdat de vastgoedprijzen waarschijnlijk weer op hetzelfde pad van stijging komen als voorheen, vooral omdat de luxe huizenmarkt en de wenselijkheid voor Ibiza in 2020 niet in het minst is afgeweken.

Prestige Properties ‘Leuke Feiten’ 2020

Met het 2020 Ibiza Property Market Report en 2021 Forecast in de goede richting voor een positieve toekomst, dachten we dat het leuk zou zijn om een paar extra punten toe te voegen aan ons artikel. Hier zijn een paar van onze top bekeken eigenschappen in de loop van het jaar. We hopen dat u geniet van ‘door het sleutelgat’ bij onze meest begeerde luxe eigendommen hieronder.

Penthouse Es Pouet – 17,488 views

Vraagprijs: 3.295.000 € – Uit de markt gehaald voor een lange termijn huurovereenkomst

Penthouse Es Pouet Ibiza
Penthouse Es Pouet Ibiza
Penthouse Es Pouet Ibiza

Villa Calypso Cala Salada – 12,807 views

Vraagprijs: 2,350,000 €VERKOCHT

Villa Calypso Cala Salada
Villa Calypso Cala Salada
Villa Calypso Cala Salada

Villa Estels San Mateo – 8,532 views

Vraagprijs: 5.950.000 € – VERKOCHT

Villa Estels San Mateo
Villa Estels San Mateo
Villa Estels San Mateo

Op zoek naar een woning te kopen in Ibiza?

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie