Ibiza Property Market Report en Forecast 2020

Dit Ibiza Property Market Report is onderzocht en verstrekt door Prestige Properties Ibiza een samenvatting van trends in de afgelopen 15 jaar, gebruik te maken van statistieken en indrukken van zowel externe als interne bronnen.

De analyse is gebaseerd op gegevens en cijfers van de verkoop en prijsstelling van onroerend goed die tussen 2004 en 2019 zijn ontvangen, en heeft betrekking op de huizenprijzen die in de loop van 2019 worden gecontroleerd.

Woningverkopen op Ibiza en Formentera 2004 - 2019

Ibiza Property Markt Prijs Curve

De vastgoedmarkt op Ibiza heeft de afgelopen 10 jaar een duurzaam en stabiel ritme laten zien in zowel consumenten als huizenprijzen. Na de financiële crisis van 2008 heeft Ibiza in vergelijking met ergens anders in Spanje en een groot deel van Europa een indrukwekkend herstel en een gestage stijging van zowel de verkoop als de prijzen laten zien.

Echter, in de afgelopen twee jaar hebben wij in Ibiza een lichte daling van de verkoop waargenomen. Deze daling weerspiegelt de recente ontwikkelingen binnen de nieuw opgerichte bouwvergunningswetten hier op het eiland.

Regelgeving is nu ingesteld om ervoor te zorgen dat alle nieuwe objecten worden gebouwd onder 320m² in niet-stedelijke gebieden met nieuwbouw licenties die vaak heel moeilijk te verkrijgen zijn en waarbij de processen lang duren. Eerder gebouwde woningen op de markt hebben vaak juridische problemen en soortgelijke beperkingen. Hoewel deze ontwikkelingen zeer positief zijn voor het behoud en de schoonheid van Ibiza, laat het over het algemeen een gebrek aan beschikbare producten zien. Met de aantrekkende vraag naar woningen, vinden we onvermijdelijk een optreden van een laag aanbod versus een hoge vraag.

In tegenstelling tot een opkomende onroerend goed crisis, de Ibiza Property Market is het zien van de waarde van de bestaande luxe woningen gestempeld als een zeldzaam product en zelfs met een dip in de verkoop, de niet aflatende prijscurve blijft stijgen. Daarom is een meer volwassen en duurzame markt met lange termijn stabiliteit, groei en kracht opmerkelijk, wat wijst op een positieve toekomstige markt.

Verkoop Gemiddelde prijs M2 Ibiza 2005-2019

Nationaliteiten in de Ibiza Vastgoedmarkt – 2019

Het eiland Ibiza heeft een uitzonderlijk diverse cultuur die veel gemeenschappen aantrekt, voornamelijk uit heel Europa als bewoners, bedrijven, toeristen en investeerders. Internationale bezoekers waren goed voor bijna 80 van de totale gasten op Ibiza in 2019.

De voortzetting van internationale bezoekers en kopers is de drijvende vraag in Ibiza onroerend goed, waaruit blijkt te verhogen onroerend goed waarden overuren en onvermijdelijk het verbeteren van de algehele infrastructuur en stabiliteit van de vastgoedmarkt, zowel op Ibiza en Spanje.

Hoewel statistieken voor exacte nationaliteiten op de Ibiza Property Market moeilijk te beoordelen zijn, zijn de Britten, Fransen en Duitsers ongelooflijk sterk, met een duidelijke toename van België en Nederlanders die de afgelopen 10 jaar meer in onroerend goed investeerden.

Ibiza Nationaliteit van bezoekers 2019

Prestige Properties Markt 2019

Ibiza onderscheidt zich door vele exclusieve en high-end objecten. In 2019 berekende de Ibiza Vastgoedmarkt met Prestige Properties Ibiza een gemiddelde prijs per m² van 6.665€.

De woningmarkt tussen elke gemeente varieert natuurlijk afhankelijk van de stijl en grootte van het pand, de faciliteiten, omliggende grond, panoramisch uitzicht en de culturele omgeving van het gebied.

Het gebied van San Jose toont de hoogste vraag met een veelheid van moderne, eigentijdse en luxe villa’s die vele vastgoedeisen van internationale kopers met een gemiddelde huizenprijs van 2.200.000 € voldoet.

Eivissa en San Antonio trekken kopers op zoek naar appartementen en terras stijl woningen die kunnen variëren tussen de 500.000 € – 1.000.000 €, terwijl in het noorden, een grotendeels ecologische gebied met een zeer specifieke woonstijl gemiddeld een prijs van 2.900.000 €. De gezinsvriendelijke omgeving van Santa Eulalia, zou gemiddeld 1.700.000 € voor een 250m2 villa met een zwembad.

Ibiza Vastgoedmarkt - Prestige Properties Ibiza - Gemiddelde prijs per m2 2019

Typische eigenschappen per gemeente

GebiedM2Gemiddelde prijsType
San Jose3002.200.000€Villa
Ibiza Stad100500.000€ – 1.000.000€Appartement
Santa Eulalia2501.700.000€Villa
San Antonio150660.000€.Dorpshuis
Noord5002.900.000€Landhuis

Conclusie en prognose

De waargenomen internationale belangstelling op het eiland heeft geleid tot een laag ‘aanbod versus hoge vraag’, waardoor de Ibiza vastgoedmarkt ongelooflijk veilig is met zeer aantrekkelijke waarden op wereldwijde schaal.

Na de recente internationale uitbraak van COVID-19 kunnen de mondiale markten op korte termijn een ‘afwachtende’ benadering hanteren. Hoewel het moeilijk is om voorspellingen te doen voor de toekomst in dit vroege stadium, is de vraag stabiel gebleven tijdens deze ongekende crisis en blijven klanten positief.

Recente studies hebben voorspeld een potentiële daling van de Spaanse vastgoedmarkt tussen 5 en 10. Sommige gebieden op de Spaanse vastgoedmarkt zullen onvermijdelijk sterk worden beïnvloed door de huidige crisis.

Echter, exclusieve locaties zoals Ibiza, zullen het minst waarschijnlijk worden verplaatst en we verwachten een jaar met meer mogelijkheden, een aantal snelle verkoop, maar stabiele prijzen voor de markt in het algemeen.

Tijdens de Covid-19 periode, hebben we een algehele toename van vragen en de vraag naar objecten op het eiland via onze aangepaste digitale e-working systeem en nieuwe website gemerkt.

Hier is een interview met Victor, Partner & Sales Director van Prestige Properties Ibiza, over de impact van Covid-19 op de Ibiza Property Market

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie