Hoe kies je een trouwfotograaf? 5 basistips om in gedachten te houden

We weten dat het kiezen van een trouwfotograaf geen gemakkelijke taak is. In feite is het bijna net zo moeilijk als het vinden van de jurk of de evenementenlocatie. Hier zijn enkele richtlijnen om u te helpen een fotograaf te vinden die professioneel is, die van uw stijl houdt en die een "goed persoon" is, en die niet doodgaat door te proberen!

Voordat u begint met zoeken…

Ik raad je aan om veel trouwfoto’s te zien op internetsites zoals: bodas.net of mijnwed.com en let op de verschillen in het werk van elke professional.

Er zijn verschillende stijlen van huwelijksfotografie, zoals documentaire fotografie of klassieke fotografie. Ook verwerkt elke fotograaf de afbeeldingen op een andere manier, bijvoorbeeld door de kleuren te verzadigen of omgekeerd zwart-wit te gebruiken bij de meeste bewerkingen.

Als je weet welke stijl je het leukst vindt, kun je een beter idee hebben van welke fotograaf je moet kiezen.

1) Zoeken op internet

Je kunt via internet naar fotografen in jouw stad zoeken door naar hun portfolio’s te kijken, of zelfs naar de plaatsen waar je het evenement gaat vieren. Ze hebben meestal foto’s die zijn uitgeleend door de fotografen die daarheen gaan om evenementen te verslaan.

Je kunt het aan je vrienden en familie vragen, want zij kunnen ook interessante referenties kennen.

Ten slotte is een andere optie om mappen te bezoeken zoals: zankyou.es , waar u de community kunt kiezen waartoe u behoort en ernaar kunt zoeken.

foto van boda

2) Kies je stijl

Zoals we al eerder zeiden, moet je weten van wat voor soort fotografie je houdt, dat wil zeggen welke uitstraling de reportage heeft, een klassieke stijl, een stijl die dicht aanleunt bij modefotografie of documentaire stijl. Deze stijlen verschillen van elkaar, maar ze zijn allemaal volkomen geldig. Momenteel is documentaire trouwfotografie booming en steeds meer stellen huren deze stijl van fotografie in. Een voorbeeld van dit type reportage is die van Studio Fused , gevestigd in Ibiza, en ook beschikbaar op het vasteland.

foto van boda

3) Als je al een fotograaf hebt gevonden die je leuk vindt

Als je al een fotograaf voor je bruiloft hebt gevonden, moet je eerst uitzoeken of hij een professional is of dat hij een fotograaf is die af en toe foto’s maakt. Zoek naar referenties van zijn werk op internet en sociale netwerken.
Als je dit eenmaal hebt gecontroleerd, blijf dan bij hem en kijk of je je bij hem of haar op je gemak voelt.

foto van boda

4) Welke vragen moet je stellen?

Na het praten over trouwfoto’s en uw ervaring, zijn andere belangrijke vragen als volgt:

 • Beschikbaarheid voor de trouwdatum?
 • Wat is de totale prijs van het rapport?
 • Hoeveel uur ben je aanwezig op het evenement?
 • Percentage en tijd voor boeking?
 • Levertijd van het rapport?
 • Digitale en/of gedrukte foto’s?
 • Hoeveel foto’s levert u aan?
 • Annulerings- en restitutiebeleid?
 • Heeft u ondersteuning bij ziekte?

foto van boda

5) Bereid de bruiloft voor met de fotograaf

Een goede aanbeveling is dat als je eenmaal je fotograaf hebt gekozen, een ontmoeting met hem hebt en met hem praat over je huwelijksplanning. Dit is interessant, aangezien fotografen in een seizoen naar veel bruiloften komen en u informatie kunnen geven over timing en organisatie.

Het is interessant om de tijdsplanning van beide kanten te kennen, om te weten hoeveel tijd er zal zijn om de foto’s te maken na de uitnodiging, of tijdens de cocktail na de ceremonie.

foto van boda

Bonus

 • Laat je niet misleiden door extra producten zoals het album of omdat het duurder of goedkoper is
 • Kijk naar de volledige werken van de fotograaf, ze zijn geen drie goede foto’s waard.
 • Wees niet onder de indruk van prachtige bruiloften met modellen, of trouwsites die misschien niet zijn zoals die van jou.
 • Zorg ervoor dat je je fotograaf kent en dat je met elkaar overweg kunt.

Hier is een selectie van Ibiza Villa’s ideaal voor Huwelijksfeesten :

1. Jumali

2. Kan Rio

3. Villa Centelleo

4. Ca Na Xica

5. Villa Everland
Ibiza, april 2020heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie