Gay toerisme in Ibiza: een groeiende trend van kleur en vrijheid

De opkomst van Gay toerisme in Ibiza is dankzij de tolerante omgeving op het eiland. De leden van de hippiecultuur die er in de jaren zestig hun huis maakten, begonnen de "Live and let Live"-houding. Later, in de jaren tachtig, werd de LGBT-gemeenschap opgenomen in de culturele omgeving van het eiland.
Foto door El confidencial

LGBT attracties in Ibiza

Het groeiende aanbod van toeristische attracties dekt allerlei diensten die gericht zijn op de homogemeenschap. Daarom zijn de scene inrichtingen niet beperkt tot bepaalde gebieden, zoals in veel steden: het hele eiland is Homovriendelijk.

Stranden

Sommige zeer mooie zandgebieden zijn Gay toerisme favorieten. Es Cavallet, een naakt strand, is ook bekend in de hele Middellandse Zee voor zijn homoscene, met tekenen van tolerantie die zelfs in inrichtingen zoals het beroemde Chiringay kan worden gezien.

Foto door Chiringay.com

Het deel van Ses Salines dat bekend staat als SA Trinxa heeft het meest transparante water en is ook een Homovriendelijk en nudisten gebied.

Bars

Een andere grote LGBT-aantrekkingskracht zijn de bars, die meestal worden geschilderd met de kleuren van de Gay Pride-vlag. Ze bevinden zich voornamelijk in Calle Alfonso en Calle de la Virgen, in Ibiza-stad. Ongebreidelde hedonisme is de norm in deze gebieden van extreme vrijheid en tolerantie. Mad Bar, Dado, Bar 22 en Mona Lisa zijn enkele van hen.

Clubs

Op deze plaatsen zijn er legendarische bijeenkomsten van mooie mensen, vol creativiteit en losbandigheid met indrukwekkende shows. Geweldige artiesten, dansers, Drag Queens en veel van de huid zijn enkele van de attracties van de themafeesten gehouden op deze plaatsen.

De enige Gay Club op het eiland is lola’s. Er zijn ook polyseksuele clubs zoals de beroemde Anfora, Babylon, Amnesia en privilege. De laatste heeft SuperMartXé gehost, een ongelooflijke show met verbluffende special effects, choreografie en gekke modeshows.

Foto door Spotlight

Hotels

The Purple is een exclusief Gay Hotel met een fantastische bar met dezelfde naam. Het is gelegen in San Antonio en uitsluitend gericht op dit segment van de markt. Met zijn gedurfde maar elegante kleuren, en ontworpen om een sensatie van ruimte te bieden, heeft het ook een uitstekende restaurant service met een selectie van Ibizan-gerechten .

Er zijn vele andere Homovriendelijke etablissementen zoals CENIT, Boutique Hostal Salinas en Marigna.

Ibiza Gay Pride

Dit "full Colour"-evenement vindt plaats in verschillende ruimtes waar theatervoorstellingen, culturele evenementen, conferenties, boekpresentaties en muzikale optredens worden gehouden, waarbij bekende persoonlijkheden betrokken zijn. In 2019 vindt het plaats tussen 12 en 15 juni. Op de afsluitende avond van het evenement zijn er themafeesten in de beroemdste homoclubs.

Foto door Welcometoibiza.es

De ontwikkeling van homo toerisme in Ibiza maakt dit eiland een succesvolle plek om de groeiende homo-markt een alternatieve accommodatie optie aan te bieden. Contacteer ons voor meer informatie.Ibiza, Juni 2019heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie