Eindejaars- en kerstmisupdate 2020

Kerstgroeten van ons bedrijf Sales Director & Partner: Victor Van den Driessche

Beste klanten,

Namens het hele team van Prestige Properties wens ik u allen een vrolijk kerstfeest en een heel gelukkig nieuwjaar!

Dit jaar willen we vooral al onze klanten bedanken voor hun steun en vertrouwen in deze moeilijke tijden. We hopen dat u allen in staat bent om tijdens de vakantie bij uw dierbaren te zijn en we sturen onze warme gedachten vanuit het eiland.

Laten we allemaal uitkijken naar een gelukkig 2021, veilig blijven en genieten van een mooie afsluiting van het jaar.

Market News

We willen ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om u wat nieuws te geven over de vastgoedmarkt op Ibiza. Verrassend genoeg is de verkoopmarkt zeer actief geweest en zijn de prijzen gedurende de hele gezondheidscrisis stabiel gebleven.

Bij Prestige zijn we trots en dankbaar om te zeggen dat onze verkoopcijfers zeer vergelijkbaar zijn met die van 2019, ondanks het feit dat we ons kantoor voor ongeveer 3 maanden moesten sluiten. Het valt niet te ontkennen dat minder klanten onroerend goed hebben bekeken vanwege de reisbeperkingen, maar degenen die vastbesloten zijn een huis in Ibiza te kopen, hebben de reis van hun koper met succes voortgezet, wat ons veel vertrouwen geeft om volgend jaar met optimisme en positiviteit tegemoet te treden.

De verkoopprijzen zijn gedurende het hele jaar zeer stabiel gebleven. Na analyse van onze verkoopsdatabase zien we dat de prijs per vierkante meter is gestegen van gemiddeld 6.665€ in 2019 tot 7.021€ in 2020. These statistics have confirmed our speculation (among our partners and collaborators), that the interest in Ibiza has actually grown during the health crisis, with more and more clients looking to fulfil their dream life, in a more natural environment, away from the inconveniences of the large metropoles.

"The price per square meter has even risen from an average of 6.665€ in 2019 to 7.021€ in 2020"

De huurmarkt is echter ingewikkelder geworden, met een daling van ongeveer 50%, als gevolg van annuleringen en voortdurende beperkingen. Uiteraard waren deze complicaties te verwachten, en we verwachten dat de volgende zomer weer normaal zal zijn. eze verwachting houdt grotendeels verband met het ontvangen van meer aanvragen dan ooit tevoren voor Winter Rentals, waarbij de boekingen en aanvragen ook veelbelovend zijn voor het volgende seizoen 2021 (mis de early bird promo niet die tot eind 2020 beschikbaar is).

Covid in Ibiza – Update

Het alarmniveau op Ibiza is net gedaald van niveau 3 naar niveau 2, op een schaal van 4. Traveling to the Balearics is still allowed: all travellers (over the age of 6 years) must fill out a health control form and provide a negative-result from their Covid PCR test done in the previous 72 hours.

Covid in Ibiza Update

Ibiza bevindt zich nu in Alert Niveau 2: Middelmatig risico op langdurige en wijdverspreide gemeenschapsoverdracht met toenemende druk op het gezondheidssysteem. U kunt alle informatie over het reizen naar de Balearen vinden op de volgende link: https://www.caib.es/sites/covid-19/es/covid-19

Winter Holidays on the Island

Door die relatief positieve virusgerelateerde aantallen kunnen wij klanten in hun tweede verblijf of in een van onze huurvilla’s voor de wintervakantie ontvangen.

De winter is een unieke kans om het eiland in een heel andere tijd van het jaar te ontdekken en te ontsnappen aan de zeer strikte lockdowns van de grotere steden. Het merendeel van de favoriete lokale bars, restaurants en markten van het eiland blijven open, en het weer is meestal zonnig en rond de 20ºC, dus perfecte omstandigheden voor buitensporten, wandelingen langs het strand, of het inademen van wat frisse lucht in het prachtige landschap.

U kunt meer informatie vinden over alle activiteiten die beschikbaar zijn op het eiland tijdens het laagseizoen in een aantal van onze meest recente blogberichten.

Prognose voor het seizoen 2021

Op dit moment hebben we geen indicatie dat de richting van de vastgoedverkoopmarkt gaat veranderen. Wij geloven dat de cijfers stabiel zullen blijven, of zelfs licht zullen stijgen in 2021. We krijgen nog steeds continue en serieuze belangstelling van klanten via al onze kanalen.

Het begin van de vaccinatiecampagnes zou moeten betekenen dat ons kantoor het hele jaar open kan blijven en dat klanten naar het eiland kunnen blijven komen, zelfs als er nog steeds veiligheidsbeperkingen en gezondheidsmaatregelen van toepassing zijn. Het virus zal volgend seizoen niet verdwijnen, maar de lokale overheid heeft proactief gewerkt aan gezondheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de belangrijkste economie volgend jaar zo min mogelijk wordt getroffen.

Most rental villas are seeing similar reservation levels to pre-Covid years, so we recommend our clients to get in touch with us as soon as possible if they are planning to come.

Met dit alles in het achterhoofd is het tijd om u weer een heerlijke vakantie te wensen en afscheid te nemen, tot volgend jaar!

Victor Van den Driessche (Sales Director & Partner)

with Your Prestige Properties Team

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie