De voordelen van wonen op het platteland – waarom Ibiza een ideale optie is

 

Leven op het platteland, omringd door de natuur, en het integreren van een meer duurzame levensstijl is nog nooit zo’n wenselijke levenskeuze geweest als dit jaar 2020, sinds het begin van de pandemie.

Vanaf de zomer van 2020 en daarna hebben de media de consistente belangstelling van de algemene bevolking om te ontsnappen aan de drukste steden ter wereld en om terug te keren naar het platteland, hetzij op de korte hetzij op de lange termijn. Mensen zijn actief op de vlucht voor overvolle steden, lawaai en vervuiling, en zoeken naar een drastische verandering, met het leven in de open lucht, in rustige en dunbevolkte ruimtes; dit alles om zo ver mogelijk weg te zijn van de negatieve gevolgen van het virus.

Een van de belangrijkste voordelen van het leven op het platteland is de zuiverheid van de lucht. De reden hiervoor is heel eenvoudig: door het lage volume van de voertuigen en de milieubelastende componenten is de luchtvervuiling gering. Uit een studie van het Britse ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken blijkt zelfs dat mensen die op het platteland wonen juist om deze reden minder ademhalingsproblemen hebben.

COUNTRYSIDE OF IBIZA

Het persoonlijke welzijn en de praktijk van "Slow Living" is ook een belangrijk voordeel van het leven op het platteland. Een levensstijl die individuen uitnodigt om zich meer bewust te worden van zichzelf, een grotere band met Moeder-Natuur te bereiken en uiteindelijk alles wat goed en mooi is in hun omgeving en dagelijks leven te waarderen.

Stel je de geur van een wilde roos voor… Of het geluid van goudvinken die bij zonsondergang zingen en fladderen… In het oefenen van mindfulness leren we de schoonheid van de natuur en de vele voordelen van de landelijke wereld te waarderen, waarbij we een inherent gevoel van dankbaarheid ontwikkelen, dat het geluk en het algemene welzijn zou vergroten. Door het vertragen en ontwikkelen van het bewustzijn, verbeteren we uiteindelijk onze geestelijke gezondheid en voorkomen we stoornissen zoals stress en angst.

Aanpassing aan een "tragere" levensstijl kan in eerste instantie moeilijk zijn en de verandering kan nogal abrupt zijn. Wanneer we echter kijken naar onze zintuiglijke afhankelijkheid van de over-stimulatie die ontstaat door contact met de stad, zijn de eerste ‘kinderziektes’ en ongemakkelijke gevoelens te verwachten. Onderzoek toont aan dat de aanpassing meestal snel verloopt en op lange termijn zeer positieve veranderingen teweegbrengt, waaronder een toename van de energie door de verbetering van de kwaliteit van de slaap en de effectiviteit ervan bij het herstel en het herstel van de cellen tot een optimale gezondheid. In feite zijn artsen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland begonnen met het integreren van het idee om te gaan wandelen in de natuur als een maatregel om stress te verlichten en de geestelijke en lichamelijke gezondheid te verbeteren.

In juli van dit jaar sprak Esquire Magazine over ‘The New Ibiza’, waarin het parallellen trok met het Ibiza van de jaren ’80, waar de bezoekers met de wind mee stroomden en op het ritme van het New Age geluid van Sade, verbonden met de natuur en haar artistieke gevoeligheid. Misschien herinneren sommigen van jullie zich dat nog?

Wonen op het platteland: Het dorp Buscastell, Ibiza

Vandaag wilden we je kennis laten maken met een van de "gezondste" en meest natuurlijke dorpen van ons eiland: Buscastell. Dit kleine dorp van ongeveer 1000 inwoners, gelegen tussen San Antonio en San Rafael, in het centrum-westen van Ibiza, is de perfecte omgeving voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de voordelen van het leven in een landelijke omgeving.

Buscastell is een agrarisch gebied met vijf vierkante kilometer vruchtbare en bebouwbare grond, verdeeld over prachtige Ibicaanse terrassen op verschillende niveaus, en niet te vergeten, waar de bron van es Broll zich bevindt, de belangrijkste watervoerende laag van Ibiza. Het gevoel hier is er een van absolute rust en kalmte.

Onder de boomgaarden volgt het geruis van het water dat uit de stroom komt zijn loop met kleine stijgingen, langs poelen en talrijke kanalen en sloten waarvan de oorsprong teruggaat tot de periode van de Arabische overheersing.

Het is hier in Buscastell, waar de prestigieuze architect Jaime Romano, een van zijn meest gerenommeerde projecten creëerde: Villa Natura Buscastells. Het pand is de perfecte mix van een authentiek landgoed met alle moderne gemakken voor het hedendaagse leven.

Dit te koop aangeboden object heeft een vruchtbaar perceel van 80.000 m2, met genoeg ruimte om jouw eigen groente te verkopen en zelfs om een nieuwe onderneming te starten, die op een duurzame manier gebruik maakt van de natuurlijke hulpbronnen van het gebied.

Villa Natura Buscatells Ibiza
Villa Natura Buscatell in Ibiza's countryside
Villa Natura Buscatells Ibiza's countryside

De tuinen zijn gevuld met bloemen, planten, fruitbomen en een grote wijngaard en beschikken over een indrukwekkend 20 meter lang overloopzwembad, met veel chill-out ruimtes en buitendouches.

Het 450 m2 grote huis ligt in het zuidelijke deel van het perceel. Vanuit de hoofdkamer en alle slaapkamers heb je uitzicht op de wonderlijke vallei aan de voorzijde. De ruime woonkamer en eetkamer zijn verbonden met een open-plan aanpak en enorme glazen schuifdeuren die de interne en externe gebieden met elkaar verbinden. De keuken is zeker een van jouw favoriete ruimtes, perfect uitgerust voor authentiek Ibicencaans en zelfgemaakt koken.

Villa Natura Buscastells heeft ook een totaal van vier ruime en lichte tweepersoonskamers met en-suite badkamers. De Master is een uitstekende kamer met uitzicht over de vallei en glazen schuifdeuren die verborgen kunnen worden in de muren, waardoor een uniek open en oneindig gevoel ontstaat met het buitenleven.

Als het je droom is om met je familie in Buscastells te kunnen wonen, vergeet dan niet dat het kleine dorp ook een openbare plattelandsschool voor baby’s en een basisschool heeft. En als je wilt sporten, zijn er ook vele routes en paden om te wandelen en te fietsen in de omgeving.

We willen de voortdurende reis van het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van het leven bevorderen! Alles kan beginnen met een eenvoudige stap; het ruilen van je drukke stadsleven voor een landhuis op het prachtige eiland Ibiza zou de eerste kunnen zijn om te nemen.

Wil je meer weten over de gemeente waar Buscatell woont, San Antonio de Portmany? Bekijk dan hier onze uitgebreide gids en onroerend goed artikel.

https://ibizaprestige.com/location/san-antonio-de-portmany
https://ibizaprestige.com/why-buy-a-property-in-sant-antoni-de-portmany/

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op