De reis van een prestigieuze koper: ontmoet Melissa

In het voorjaar van 2014 liepen Melissa Spero en haar man de notaris uit met de sleutels van hun droomhuis in handen. Eindelijk, na 12 maanden zoeken, bezoeken, beraadslagen, enz. waren ze klaar om eindelijk hun droom van een tweede huis op Ibiza te realiseren. Na de aankoop begonnen ze aan de reis om het pand te transformeren tot een plek die nog meer overeenkwam met hun visie en na 12 maanden van een volledige renovatie konden ze eindelijk hun eerste zomer doorbrengen in hun nieuwe huis Los Olivos. Lees hier de unieke reis van Melissa en haar man…

Prestigieuze eigenschappen: Vertel ons iets over je eerste ervaringen op Ibiza…

Melissa Spero: Ik kwam voor het eerst naar Ibiza toen ik in de twintig was en werd meteen getroffen door de energie, het licht en de verbluffende natuurlijke schoonheid. Vanaf dat moment wist ik dat ik hier ooit in mijn leven wilde wonen. Het kostte nog eens twintig jaar van solide transplantaat om hier te komen, maar ik heb het uiteindelijk gehaald!

Wat maakte dat u een woning in Ibiza wilde kopen?

Ik wilde een toevluchtsoord weg van het harde leven van werken in Londen, maar ik wilde ook een plek hebben waar ik werd omringd door ruimdenkende mensen uit alle lagen van de bevolking. Ibiza is in die zin uniek – om in zo’n prachtige natuurlijke omgeving te kunnen leven met zo’n diverse en steeds veranderende gemeenschap van mensen, dat maakt het zo speciaal. Het dramatische verschil met het leven op het eiland in verschillende seizoenen betekent ook dat het is alsof je elk jaar op vier verschillende plaatsen woont, zodat het interessant blijft. Het is ook supergemakkelijk om op een vlucht terug naar het VK te springen wanneer dat nodig is.

Wat voor soort eigendom zocht u en waarom?

We begonnen met het willen van een woning in de campo waar we uitzicht hadden op de zee en de zonsondergangen. Halverwege de zoektocht werden we verleid door een paar mooie huizen die geen van beide hadden en godzijdank had het huis dat we uiteindelijk kochten beide.

Op welke punten was u bereid compromissen te sluiten en waar heeft u de grens getrokken?

Ik dacht dat ik bereid was een compromis te sluiten over uitzicht op zee, maar uiteindelijk besefte ik dat ik dat niet was: wat heeft het voor zin om op een eiland te wonen als je de zee niet kunt zien? Ik ben ook zo blij dat het huis centraal gelegen is – geweldig voor de stranden, maar ook erg handig voor Ibiza-stad (waar ik van hou), scholen en de luchthaven.

Vertel ons wat over uw algemene ervaring met het zoeken naar een huis op Ibiza?

Hard werken – samen met Prestige heb ik uren op internet gezocht naar geschikte plekken. Op een gegeven moment werd ik helemaal meegesleept en raakte ik ver buiten mijn budget. Gelukkig voldeed de plek die Prestige voor ons vond aan elk vakje.

Wat waren de grootste uitdagingen waarmee u tijdens het zoekproces werd geconfronteerd, en heeft Prestige u kunnen helpen een aantal van deze problemen te overwinnen?

We wilden ons net echt breed uitwerpen en Prestige vertelde me dat ze naast hun eigen eigendommen met andere agenten op het eiland werken, dus als ik iets zou zien, zou Prestige het allemaal voor me regelen en het zo pijnloos mogelijk maken met de andere instantie. Als je niet de luxe van tijd hebt, is deze aanpak fantastisch.

Als u eenmaal uw ideale woning heeft gevonden, hoe soepel (of turbulent) was het proces tot de uiteindelijke ondertekening bij de notaris en het maken van het uw eigen woning.

Prestige maakte het proces supergemakkelijk en efficiënt – ze hebben ons de nodige stappen doorgenomen die we moesten nemen en het verliep uiterst soepel.

Als je ervaring hebt met het kopen van onroerend goed in andere landen, is er dan iets waardoor het proces op Ibiza op een bepaalde manier opvalt?

Je moet je ervaring met het kopen van een huis in je eigen land vergeten – veel oude huizen hier hebben niet de juiste papieren, maar dat is hier de norm, dus houd je lef. Zolang je een goede advocaat hebt en met een goed bureau werkt, komt het goed!

Wat zou uw belangrijkste advies aan andere huizenkopers, die op het punt staan om aan een soortgelijke reis te beginnen, zijn?

Ik zou zeggen, verken elke centimeter van het eiland. Omdat het momenteel in de modus staat, zoeken mensen automatisch naar woningen in het noorden van het eiland, maar de gebieden zoals Buscastell en Benimussa, in de buurt van San Rafael waar ons huis staat, hebben alles – adembenemend mooi landschap, de beste zonsondergangen en stranden, evenals maar ook dicht bij de geweldige stad Ibiza en Dalt Vila – waar het leven tijdens de wintermaanden doorgaat.

Wat is volgens u het verschil tussen werken met Prestige en het vinden en kopen van uw droomhuis op Ibiza?

Zonder Victor van Prestige hadden we ons droomhuis niet meegenomen en zou ik waarschijnlijk nog steeds elke dag de metro nemen naar mijn werk in Londen – dus ik zou zeggen dat het verschil mijn leven veranderde!

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie