De reis van een Prestige-koper: Ontmoet Jeroen

Jeroen is Nederlander en woont in Amsterdam waar hij zijn eigen Mediabureau heeft. In 2018 heeft hij met behulp van Prestige’s agent Inge een mooi rijtjeshuis gekocht in Roca Llisa, vlak bij de golfbaan. Kom meer te weten over Jeroen’s persoonlijke reis in het onderstaande interview:

Vertel ons een beetje over je eerste ervaringen op Ibiza…

1988 was het jaar dat ik voor de eerste keer naar het eiland kwam. Ik weet nog dat Sa Trinxa in die tijd booming was: zij waren de eersten die housemuziek vertaalden naar de clubscene. Feesten begonnen gewoon omdat een stel mensen bij elkaar kwam en er muziek was, de vibe was echt wonderbaarlijk. Natuurlijk realiseerden meer mensen zich dat.

Wat maakte dat u een woning in Ibiza wilde kopen?

In de eerste plaats omdat ik op zoek was naar een locatie in het buitenland met een stabiel, warm klimaat dat niet te ver met het vliegtuig was. Maar nog belangrijker was de schoonheid van het eiland die me fascineerde. Ik hou van het feit dat je plekken kunt vinden waar veel te doen is, maar waar je ook rust en eenzaamheid kunt vinden. En dat alles op een relatief klein eiland.

Wat voor soort eigendom zocht u en waarom?

Om eerlijk te zijn, was ik niet op zoek naar een plek waar veel verbouwd zou moeten worden. Ik wilde iets makkelijks, toegankelijks en natuurlijk iets waar ik me meteen thuis voelde. Ah, en natuurlijk iets met uitzicht.

Op welke punten was u bereid compromissen te sluiten en waar heeft u de grens getrokken?

Uitzicht op zee was iets wat ik graag wilde, maar was geen harde eis. Wel wilde ik graag een zwembad (privé of gedeeld) zodat je in de hete zomers lekker kunt afkoelen. Ik was ook niet al te happig op een huis in Ibiza stad.

Vertel ons wat over uw algemene ervaring met het zoeken naar een huis op Ibiza?

Je moet echt tijd vrijmaken in je agenda, want eigendommen gaan snel en je moet flexibel zijn om het eiland te bezoeken en het huis te bezichtigen. Het is ook moeilijk om niet te veel compromissen te sluiten en het huis te vinden dat u echt wilt, dus geduld is de sleutel.

Wat waren de grootste uitdagingen waar u voor stond tijdens het zoekproces, en was Prestige in staat om u te helpen een aantal van deze uitdagingen te overwinnen?

Het is belangrijk om je wensen zo duidelijk mogelijk te maken, maar het is ook leuk als ze met een ‘out-of-the-box’ woning komen waar je niet meteen aan zou hebben gedacht. Aangezien het mijn eerste ervaring was met kopen in het buitenland, vond ik het best een uitdaging om de verschillende regels en wetten in de gaten te houden. Voor mij was het superbelangrijk dat ik om deze reden zaken deed met mensen die ik kon vertrouwen, aangezien ik niet bekend was met veel van de lokale wetten.

Als u eenmaal uw ideale woning heeft gevonden, hoe soepel (of turbulent) was het proces tot de uiteindelijke ondertekening bij de notaris en het maken van het uw eigen woning.

Om eerlijk te zijn: alles ging vrij gemakkelijk. Het is natuurlijk heel anders dan iets kopen hier in Nederland, wat betreft bezichtigingen en controles van de woning. Ik weet nog dat ik dacht toen ik een paar weken later bij de notaris tekende: "Oké, dat was het dan, ik bezit nu een huis".

Wat zou uw belangrijkste advies aan andere huizenkopers, die op het punt staan om aan een soortgelijke reis te beginnen, zijn?

Als het iets is wat je echt wilt doen, doe het dan. Maar vergeet niet dat je waarschijnlijk ook veel strijd zult moeten leveren. Maar dat komt zo’n beetje met elk huis. Je moet je weg vinden, leren begrijpen hoe dingen werken, en de enige manier om dat te doen is door er gewoon in te duiken.

Wat is volgens u het verschil tussen werken met Prestige en het vinden en kopen van uw droomhuis op Ibiza?

Hun vriendelijke en persoonlijke benadering was erg nuttig. Het vinden van een huis kost tijd, dus je moet een goede relatie hebben met je makelaar.

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie