DE APIBIZA STELT EEN VERORDENING VOOR DE VASTGOEDSECTOR IN DE BALEARIEN VOOR

In recent nieuws over de vastgoedsector presenteerde de Association of Real Estate Professionals of Ibiza (APIBIZA), een lid van de PIMEEF, verschillende voorstellen voor de regulering van de vastgoedsector op de eilanden vóór de Conselleria d’Habitatge i Mobilitat, dat wil zeggen , die de vereisten regelt om de activiteit van makelaar in onroerend goed op de Balearen uit te voeren.

Een van de voorstellen was om een sanctieregime in te stellen met boetes van maar liefst € 20.000 voor die instanties en/of personen zonder de juiste kwalificatie.

Ze voerden ook aan dat aantoonbare wanpraktijken moeten leiden tot onmiddellijke verwijdering uit het register.

Daarnaast heeft het gevraagd om te kunnen rapporteren via eenvoudige tools en dat makelaars verplicht zouden moeten zijn om ten minste een universitaire opleiding gerelateerd aan de sector of een opleiding in geaccrediteerde centra of ten minste 5 jaar aantoonbare ervaring in de sector te hebben.

Anderzijds heeft zij gevraagd dat de aan- en verkooptransacties, de registratie van makelaars en de verplichting om op hun websites het makelaarsregistratienummer te publiceren, vooraf notarieel bekrachtigd moeten worden.

De Vereniging van Vastgoedprofessionals van Ibiza heeft haar tevredenheid getoond over dit voorstel om de vastgoedsector van de eilanden te reguleren ter verdediging van deze sterk binnengevallen sector en om de consumentenrechten te beschermen.

Lees hier meer over in een artikel onlangs gepubliceerd in de Diario de Ibiza .

Lees meer over de APIBIZA klik hier .

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie