COVID-19 in Ibiza – Update van 1 mei

Als team hier bij Prestige Properties willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om wat positief nieuws met u te delen. Deze week heeft Spanje zijn plan voor de deconfinement gepresenteerd en dit betekent dat we wat licht aan het einde van de tunnel beginnen te zien. De zon en het strand lijken eindelijk minder een droom en meer een realiteit. En we hopen echt dat we u hier snel weer kunnen verwelkomen!

Hier is een kalender die de 4 stappen van de deconfinement illustreert:

4-stappen-deconfinament covid ibiza 2020
 • Fase 0, van 4 mei tot 10 mei : dit is de voorbereidingsfase, de burgers kunnen naar buiten gaan om te sporten of te wandelen, kleine bedrijven kunnen op afspraak open.
 • Fase 1, van 11 mei tot 24 mei : de eerste fase markeert het begin van de sociale interactie, terrassen gaan open aan 30% capaciteit, sociaal contact tussen mensen van dezelfde stad, hotels gaan open zonder gemeenschappelijke ruimtes
 • Fase 2, van 25 mei tot 7 juni: in deze fase worden nieuwe openingen verricht met de binnenruimten van restaurants en bars op 30% capaciteit, culturele evenementen met beperkingen, uitstapjes naar tweede huizen binnen dezelfde provincie worden toegestaan.
 • Fase 3, van 8 juni tot 21 juni : in deze laatste fase zal de mobiliteit toenemen, de capaciteit van de bedrijven stijgt van 30 tot 50%, de beperkingen zullen in het algemeen worden versoepeld.

Elk van deze fasen zal afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de crisis, de tenuitvoerlegging kan van provincie tot provincie verschillen en de data kunnen door de regering worden gewijzigd. Gelukkig is het aantal gevallen op de Balearen en vooral op Ibiza erg laag in vergelijking met het vasteland, zodat de plaatselijke regering maatregelen neemt om het proces van deconfiniëring in de regio te vergemakkelijken. Duimen maar!

Laten we nu enkele van de belangrijke data voor u en voor ons bij Prestige Properties belichten:

 • 4 mei : Prestige Properties kantoren kunnen weer open voor het ontvangen van klanten alleen op afspraak.
 • 11 mei : Voor zover wij hebben begrepen, is dit de datum waarop onze kantoren weer open kunnen gaan, met gezondheids- en capaciteitsbeperkingen. Thuiswerken wordt echter sterk aanbevolen tot Fase 3.
 • 25 mei : Cliënten die een tweede huis bezitten en in dezelfde provincie wonen, zullen toestemming krijgen om daarheen te reizen.
 • 8 juni : De stranden worden opengesteld voor de burgers, met nieuwe voorwaarden voor gebruik en veiligheid Nachtclubs en bars gaan open met een capaciteit van 30%.
 • 22 juni : "Nieuwe normaliteit" wat betekent dat mobiliteit tussen de provincies in Spanje weer mogelijk zal zijn, dus hopelijk het begin van het seizoen 2020 voor Ibiza

Helaas kunnen we op dit moment nog geen datum bevestigen waarop Europese en internationale reizigers weer toegelaten zullen worden op ons geliefde eiland Dit zal afhangen van verdere besprekingen tussen de Spaanse regering en haar EU-partners.

We hopen jullie in juli weer te kunnen verwelkomen, maar tot we zekerheid hebben, laten we veilig blijven en positief blijven. Terwijl wij wachten, hebben wij onze manier van werken aangepast en u kunt dit zien op onze nieuwe webpagina; Real Estate Virtual Technology. Wij zijn altijd beschikbaar om u te adviseren, of u nu nieuwsgierig bent om meer te weten te komen over Ibiza en zijn markt of als u een virtuele rondleiding door een van onze villa’s wilt doen.

Hier bij Prestige werkt het hele team elke dag ter voorbereiding op wanneer we onze klanten kunnen ontmoeten. We zijn echt onder de indruk en gemotiveerd door de hoeveelheid berichten die we van u allen ontvangen, vol positiviteit en de wil om de droomvakantie of het perfecte nieuwe huis in de zon na te streven.

Om met een andere positieve noot te eindigen, we kunnen niet beschrijven hoe mooi het eiland eruit ziet, de wegen zijn rustig, het landschap is groen, de stranden zijn schoon en de zee is zo kristalhelder als maar kan zijn. De natuur geniet van een welverdiende pauze en we verwachten dat deze zomer een sprong terug zal zijn, meer ruimte, meer tijd, en meer onverwachte dingen om naar uit te kijken.

Daarom raden wij u aan om een kijkje te nemen in onze selectie vanIbiza vakantievilla’s, waarvoor wij nieuwe risicovrije boekingsvoorwaarden hebben vastgesteld. De zomer is erg lang op Ibiza, om u een idee te geven, de gemiddelde zeetemperatuur in oktober ligt tussen de 22 en 24 graden, perfect voor een frisse duik…

Villa-Poolside-Ibiza-Casa-Benjamin

Zwembad bij Casa Benjamin

We hopen je snel te zien 😉

Het team van Prestige Properties

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie