Covid-19 in Ibiza – Interview met Prestige Properties Ibiza

Interview met Victor, Partner & Sales Director van Prestige Properties Ibiza over Covid-19 en het effect op de Vastgoedmarkt

Wat is de totale impact van Covid-19 op Ibiza?

Ibiza heeft gezien relatief lage cijfers van Covid-19 in vergelijking met de rest van Spanje en Europa. De gezondheidszorg op het eiland is stabiel geweest en we zijn erg dankbaar voor al onze gezondheidszorg en belangrijke werknemers in deze moeilijke tijd. Hun indrukwekkende werk en toewijding aan het publiek wordt oprecht gewaardeerd en erkend door iedereen. Zonder hun gepassioneerde inzet hadden de resultaten van een slechte gezondheid heel anders kunnen zijn.

Op het moment van publicatie zijn in totaal 163 positieve gevallen geregistreerd op Ibiza en Formentera voor Covid-19, met 120 volledig herstelde en 31 actieve gevallen, waarvan 24 nog in het ziekenhuis.

Er zijn weinig nieuwe gevallen gemeld in de afgelopen weken en nul positieve gevallen in de afgelopen 5 dagen.

Ibiza is een klein eiland. Dit feit alleen al heeft de regering geholpen sluitingen en beperkingen in een snel en soepel tempo uit te voeren. Sinds de staat van alarm werd verklaard op 14 maart reizen door de lucht en de zee is volledig beperkt tot essentiële activiteit alleen.

Helaas heeft de crisis zowel sociaal als economisch impact gehad op de inwoners van Ibiza. Echter, het recente plan van deopsluiting en de huidige lage risico van infectie, hopelijk betekent dat we binnenkort in staat zullen zijn om beperkingen te verlichten en toeristen te verwelkomen voor het zomerseizoen 2020.

4-stappen-deconfinament covid ibiza 2020

We denken dat het eerlijk is om te zeggen, velen voelen het eiland en moeder natuur heeft een welverdiende rust ontvangen en we zijn alleen herinnerd om echt dankbaar voor het paradijs waarin we leven.

Wereldwijde vastgoedmarkt

Heeft Covid-19 een impact gehad op Global Real Estate en welke veranderingen zien we tot nu toe?

Terwijl sommige kopers zijn de vaststelling van een afwachtende aanpak, vele anderen hebben dezelfde drive om te kopen met een aantal zelfs steeds meer in hun achtervolging tijdens deze periode.

De verkoopcijfers op wereldwijde schaal dalen als gevolg van sociale distantiëring, reisbeperkingen en sluitingen van bedrijven, waar bezichtigingen niet zoals gewoonlijk kunnen plaatsvinden. We hebben echter gemerkt dat klantinteracties consistent zijn en zelfs zijn toegenomen in Ibiza. Velen zijn zich bewust van het niveau van de concurrentie binnen de Ibiza vastgoedmarkt en willen ten volle profiteren van het gebruik van elke gelegenheid om nu te kopen of zodra de beperkingen zullen worden opgeheven.

Een ding is zeker, de nieuwe aanpassing van virtuele bezichtigingen zijn zeer actueel. Afgezien van professioneel geproduceerde virtuele rondleidingen van woningen, zijn veel agenten aan te passen en het aantrekken van kopers met real-time video tours. Dit leidt op zijn beurt tot voortdurende interesse en zelfs aanbiedingen en verkopen die nog steeds worden gedaan.

Zwembadzicht van Villa in Ibiza

Ibiza Vastgoedmarkt

Heeft Covid-19 tot nu toe invloed gehad op de Ibiza Real Estate?

Het is nog te vroeg om de impact van Covid-19 op de vastgoedmarkt op Ibiza volledig te meten en te berekenen. Er is altijd een vertraging tussen het geval van een crisis en de daaropvolgende economische en industriële statistieken ontstaan.

Wat we tot nu toe blijkbaar hebben gezien, is zeer bemoedigend. De online interesse en activiteit is zeer sterk gebleven met een toename van interacties (verzoeken, websitebezoeken) van potentiële en toekomstige klanten. Het lijkt erop dat velen gebruik maken van hun quarantaine tijd om onderzoek en nastreven van het kopen van hun gewenste woning in Ibiza.

Kopers zijn verre van van gedachten veranderen, ze willen een plaats in de zon meer dan ooit tevoren.

Zoals bij elke crisis, zullen er altijd nieuwe kansen volgen. Droevig, voorzien sommigen zij kunnen worden verplicht om hun bezit op de markt te zetten om financiële verliezen te herstellen en sommige persoonlijke situaties onder ogen te zien.

We verwachten over het algemeen niet dat de vastgoedmarkt een daling zal hebben, vooral omdat de vraag hoog is en het aanbod altijd erg laag is in Ibiza.

Hoe wordt het toerisme in Ibiza beïnvloed en hoe verwachten we dat het zal invloed hebben op mensen met toeristische licenties gedurende het hele seizoen?

Het lenteseizoen is helaas verloren gegaan. Kleine bedrijven op Ibiza lopen misschien het hoogste risico om getroffen te worden door de pandemie als gevolg van de beperkingen die hebben plaatsgevonden.

We hopen dat de zomer vanaf juli internationale klanten zal ontvangen en dat klanten van het vasteland van Spanje vanaf eind juni (22juni als alles volgens deopsluitingsplan) kunnen reizen voor toerisme.

Individuele situaties voor mensen met toeristische licenties zal sterk afhangen van de behoeften van elke eigenaar, hun hypotheken, algemeen inkomen en hun afhankelijkheid van toeristische verhuur als een belangrijke bron van inkomsten.

Belangrijke informatie voor verkopers van onroerend goed in Ibiza

Wat is het beste advies dat je verkopers bieden in deze belangrijke tijd?

Blijf kalm en vraag uw agent om advies. Afhankelijk van elke individuele situatie, kunnen we een goede strategie plannen om te slagen in de verkoop van uw woning in Ibiza

Moeten verkopers houden hun woning op de markt en neem een ‘wait and see’ aanpak? of moeten klanten wachten tot deze pandemie voorbij is?

Houd uw woning op de markt. We werken allemaal op afstand van huis met up-to-date technologie. De opmerkelijke stijging van de online activiteit die we momenteel ervaren betekent nu is de perfecte tijd om de aandacht van klanten klaar voor hun toekomstige bezoeken te vangen.

Ibiza Prestige Properties office

Wat is prestige integratie als een agentschap om ervoor te zorgen de marketing en de verkoop worden gemaximaliseerd in deze onzekere tijden?

We hebben open gebleven. Al onze agenten zijn actief. We hebben meer tijd dan ooit besteed aan het voorbereiden van onze website en de presentatie van onze eigendommen, evenals het opzetten van onze nieuwe virtuele kijkdiensten. Potentiële kopers zijn nog steeds in staat om een dichter gevoel voor eigenschappen op de markt te krijgen en kan doorgaan met hun kopers reis.

We hebben ook het sluiten van een paar deals in de afgelopen weken, meestal met klanten die zijn op zoek met ons voor enige tijd, waar we al echt begrepen wat ze nodig hadden.

Belangrijke informatie voor huizenkopers in Ibiza

Wat is het beste advies dat u kopers bieden in deze belangrijke tijd?

Gebruik deze tijd om effectief onderzoek te doen naar de huidige vastgoedmarkt op Ibiza. Wij zijn er om u te helpen met de reis van uw koper. Neem de tijd om uw agent te leren kennen en laat uw agent uw visie en doelstellingen in het kopen van uw droombezit beter begrijpen.

Er is genoeg om je op te concentreren in de tussentijd voordat je het eiland bezoeken om bezichtigingen op te zetten. Leer meer over financiën, wettigheid, wees volledig voorbereid op de aankoop. Wanneer de tijd rijp is, loopt u voor op alle fijnere details en u onmiddellijk beginnen met bezichtigingen, klaar voor de perfecte gelegenheid.

Moeten kopers blijven zoeken naar een woning op de markt en neem een ‘wait and see’ aanpak? of moeten klanten voorzichtiger zijn?

Nu is het tijd, iedereen is beschikbaar. Leer zoveel mogelijk en plan een goede selectie van eigenschappen om te zien voor uw volgende bezoek. Zorg ervoor dat uw agent klaar is en begrijpt uw eisen en contact met u zodra een nieuwe geschikte deal komt.

Zijn internationale kopers in staat om verder te gaan met de aankoop van een woning in deze tijd?

Ja, we hebben kunnen werken met de hulp van advocaten en andere adviseurs. Notarissen zijn open, en we kunnen alles van een afstand ondertekenen met POA.

Belangrijke informatie over hypotheken in Ibiza

Zal het aanvragen van een hypotheek worden beïnvloed door Covid-19? Zullen de huidige hypotheekaanvragen worden uitgesteld voor verwerking tot de pandemie voorbij is?

Aanvankelijk moesten banken de behandeling van nieuwe hypotheekaanvragen tijdens het begin van de alarmstand uitstellen. Maar alles is weer draait weer als normaal. Processen zijn misschien een beetje vertraagd, maar alles is weer op de rails en werkt zoals voorheen.

Sinds Ibiza in de eerste fase van deopsluiting is gegaan, zijn bezichtigingen naar woningen weer beschikbaar en kunnen experts ook doorgaan met taxaties.

Als uw persoonlijke financiële situatie niet wordt beïnvloed dan moet je in staat zijn om verder te gaan met uw hypotheek aanvraag.

Hypotheek aanvraag

Ik heb een hypotheek te bieden, maar zal het verlopen als ik niet overgaan tot kopen tijdens deze crisis?

De alarmstand stelt de contracttermijnen normaal gesproken uit. Echter, elk geval moet worden herzien en bevestigd met uw kredietbank. Om op een later tijdstip verder te gaan moet mogelijk zijn vanwege de ongewone omstandigheden.

Zullen er op lange termijn gevolgen zijn van het coronavirus op het krijgen van een internationale hypotheek?

Deze vraag is op dit moment moeilijk te beantwoorden. We moeten het algemene resultaat zien over een paar maanden met betrekking tot de financiële wereld. De rente kan variëren. Echter, iedereen is enthousiast en van plan om de economie zo snel mogelijk weer op gang te brengen. We zullen deze crisis doorstaan, zoals we in het verleden hebben gedaan.

Banken zoals veel andere bedrijven zullen moeten hun werkprotocollen aan te passen om ervoor te zorgen hypotheek aanvragen effectief worden verwerkt in dergelijke onzekere tijden. We verwachten betere en verbeterde technologie en meer online flexibiliteit in deze industrie, net zo veel als we zullen zien in Real Estate, waar systemen en e-working sneller en efficiënter zullen worden om hypotheken aan te vragen.

Toekomstvooruitzichten

Denkt u dat Covid-19 op lange termijn een impact zal hebben op Het Vastgoed van Europa en Ibiza?

Het is nog erg vroeg om de impact op lange termijn te voorspellen. Er zullen onvermijdelijk veranderingen en duidelijke indrukken op wereldwijde schaal zijn. Zolang we echter niet begrijpen hoe lang het duurt om terug te keren naar ‘het nieuwe normaal’, zijn we niet in staat om de toekomst van de vastgoedmarkt verder te analyseren.

Het hangt uiteindelijk af van hoe klanten financieel worden beïnvloed en hun vermogen om te besteden. Deze crisis is veelzijdig en zal de economie en individuen op veel verschillende manieren beïnvloeden.

Algemene verwachtingen voorzien een daling tussen 5 en 10. Dit is echter een variabel cijfer en de impact zal van het ene gebied tot het andere verschillen. Recente studies tonen aan dat klanten nu op zoek zijn naar meer ruimte in plaats van de nabijheid van het stadscentrum. Dit kan invloed hebben op de vastgoedmarkt in steden. Alleen al in deze studie zie je dat sommige markten zullen lijden, terwijl anderen eerder zullen profiteren.

In Ibiza, zoals we hebben aangetoond in ons 2020 Market Report, kan het lage aanbod versus de hoge vraag vooral voorspellen dat de verkoop op het eiland minder snel zal worden beïnvloed.

We merken ook een toegenomen interesse voor stillere en veiligere omgevingen. Het lijkt erop dat de crisis heeft alleen mensen eraan herinnerd dat het misschien tijd voor een verandering en het eiland kan bieden hun gewenste omgeving.

Exclusieve plaatsen zullen altijd sterk blijven in moeilijke tijden. Er zullen op korte termijn waarschijnlijk kansen zijn voor kopers, maar op de lange termijn verwachten we dat de markt zich snel zal herstellen.

Wanneer zal de vastgoedmarkt en toerisme markt beginnen om echt te zien zijn effect van de pandemie?

We zijn pas sinds kort begonnen met deopsluiting. De komende weken bepalen hoe snel we weer normaal worden. Dit is een ongekende situatie en we kunnen alleen maar zien op de korte termijn op dit moment.

De Europese Unie bespreekt momenteel hoe verder te gaan met de heropening van de grenzen. Toerisme is goed voor ongeveer 10 van de Europese economie en ongeveer 25 miljoen banen en is daarom het belang van alle partijen om het toerisme zo snel mogelijk te activeren.

We hopen u in juli weer te kunnen verwelkomen, maar tot we zeker weten dat we veilig blijven en positief blijven. Terwijl we wachten, hebben we onze manier van werken aangepast en u dit zien op onze nieuwe webpagina: Real Estate Virtual Technology.

Zoomvideovergadering - Virtuele weergave

Wij zijn altijd beschikbaar om u te adviseren, of u nu nieuwsgierig bent om meer te weten te komen over Ibiza en zijn markt of als u een virtuele rondleiding door een van onze villa’s wilt doen.

Hier bij Prestige werkt het hele team elke dag ter voorbereiding op wanneer we onze klanten kunnen ontmoeten. We zijn echt onder de indruk en gemotiveerd door de hoeveelheid berichten die we ontvangen van jullie allemaal, vol positiviteit en de wil om de droomvakantie of het perfecte nieuwe huis in de zon na te streven.

Als u overweegt het kopen van een woning in Ibiza,waarom dan niet een kijkje nemen op onze huidige Ibiza exclusieveeigenschappen beschikbaar.

Ons team staat altijd klaar om u te helpen op uw kopers reis en ervoor te zorgen dat u uw droomhuis te ontdekken met Prestige Properties Ibiza –neem contact met ons op vandaag

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie