2022 was het jaar voor onze ‘Going Green Debris Campaign’ bij Prestige Properties Ibiza: Campaña Escombro

Onze liefde voor Ibiza kent geen grenzen. Maar onze liefde moet verder gaan dan alleen plezier en genot. Onze betrokkenheid bij het milieu en onze liefde voor het eiland hebben geleid tot de opkomst van onze GOING GREEN-campagne, waar we zeer gepassioneerd over zijn en ernaar streven deze te handhaven.

Onze rol als verantwoordelijk bedrijf omvat het verminderen van onze ecologische voetafdruk, deelname aan regelmatige schoonmaakacties op het strand, voorlichting aan huiseigenaren over energie-efficiëntie en steun aan IbizaPreservation. Daarnaast is het een grote eer en genoegen om aan te kondigen dat we in 2022 ons gloednieuwe initiatief op het eiland hebben gelanceerd – het eerste in zijn soort!

Onze campagne, "Campaña Escombro", is ontwikkeld in samenwerking met bouwbedrijf Novaforma om illegale bouwdumpingen op het eiland op te ruimen.

Lees verder om erachter te komen hoe u betrokken kunt raken, deel kunt uitmaken van de oplossing, en een verschil kunt maken om moeder natuur te houden zoals ze verdient.


Voor en na

Wat is de "Campaña Escombro" campagne?

Campaña Escombro wil een bijdrage leveren aan de oplossing van de problemen die worden veroorzaakt door, de renovatie van oude panden, de toestroom van lopende bouwprojecten en de explosieve groei van het toerisme. Wij vinden het een logische stap in de goede richting om het illegaal dumpen van bouwafval tegen te gaan en ons steentje bij te dragen aan het behoud van de ongerepte natuur van het eiland.

Velen van ons hebben door het schilderachtige landschap gewandeld om vervolgens geconfronteerd te worden met een berg bouwafval en afvalmaterialen. Samen met Novaforma Constructions and Services Ibiza hebben we een proces op gang gebracht om enkele van deze illegale stortplaatsen op te ruimen.

Iedereen die een van deze sites ziet, kan dit melden aan Prestige Properties Ibiza door ons te contacteren met een foto en locatiepin. Wij zullen dan aan de slag gaan om het afval te verwijderen en te scheiden voor een correcte verwijdering.

Om de natuurlijke schoonheid van Ibiza te behouden, moedigen wij iedereen, van onze klanten, medewerkers, lokale bedrijven en eilandbewoners, aan om actief deel te nemen en samen met ons de krachten te bundelen in "Going Green & Giving Back".


De omvang van het probleem: illegaal storten van bouwmaterialen op Ibiza

Helaas beschikt het eiland nog niet over officiële statistieken over het illegaal storten van bouwafval. Bovendien zijn er geen maatregelen genomen om in de natuur gedumpt bouwafval te voorkomen of op te ruimen.

Illegaal storten is niet alleen een doorn in het oog, maar heeft ook ernstige gevolgen voor de fauna en de habitat. Chemicaliën en niet-afbreekbare materialen verontreinigen het grondwater en de bodem van het afval. Ook huisdieren en wilde dieren kunnen sterven na het eten van giftige stoffen.

We hebben u nodig om ons te helpen bij het verzamelen van illegaal bouwafval op Ibiza.

Hoewel er nog bureaucratische obstakels moeten worden overwonnen (aangezien wij ons met toestemming op privéterreinen moeten begeven), zal Prestige Properties Ibiza, samen met Novaforma, bouwafval inzamelen in gebieden waarover wij door u, onze mede-eilandbewoners, worden geïnformeerd.

Onze eerste puinhoop werd opgeruimd nabij Cala Llenya in september. Samen met medewerkers van Novaforma hebben we 9,5 ton puin afgevoerd. Er is nu een terugkeer naar de natuurlijke staat van het landschap, wat de mooiste en meest lonende ervaring is.

Mensen en gezinnen op Ibiza kunnen profiteren van sociale verantwoordelijkheid. Of we nu doneren aan goede doelen, veranderingen in het milieu ondersteunen of programma’s overwegen die mensen in ontwikkelingslanden helpen, onze sociale verantwoordelijkheid als gemeenschap kan een verschil maken in het leven, de gezondheid en het milieu van anderen.

Ons doel is om de toekomstige resultaten voor onze lokale gemeenschappen en de planeet in de komende jaren te veranderen door één kleine stap tegelijk te zetten.

Wij geloven in teruggeven!

Wij geloven in Going Green!

Wij nodigen u uit om ons in dit streven te vergezellen!





heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie