Landelijk toerisme en agrotoerisme op Ibiza

Agrotourism in Ibiza is een voorbeeld van hoe toeristische activiteiten voortdurend innovaties introduceren om het traditionele ‘ zon-en strand toerisme ‘ uit te breiden.

Agrotoerisme en landelijk toerisme op Ibiza

Agrotourism verwijst naar vrijetijds-en recreatieactiviteiten die plaatsvinden in ecologische productiecentra die gewijd zijn aan landbouw en veeteelt. Deze dienst wordt beheerd door de lokale arbeiders zelf.

Landelijk toerisme ontwikkelt zich in kleine en geïsoleerde gemeenschappen. De accommodatie bestaat meestal uit oude huizen aangepast om bezoekers te ontvangen, en ze worden bijgewoond door gezinnen.

Beide activiteiten zijn ingelijst in de principes van duurzaam toerisme van de wereld toerisme organisatie. Ze omvatten respect voor de natuur, steun voor gemeenschappen, duurzaam gebruik van hulpbronnen en het gebruik van biologisch afbreekbare producten.

Plattelandstoerisme gebieden in Ibiza

Met de hulp van onroerend goed op Ibiza, vindt u accommodatie voor landelijk toerisme daar. In de buurt van de hoogten van Els Amunts en Pla de Corona, bloeien de amandelbomen in het voorjaar, wat een spektakel is dat het waard is om gefotografeerd te worden.

Foto door Prestige Properties


In het meest afgelegen gebied van het eiland
, het noordoosten, liggen Sant Joan de Labritja en Santa Eulària des Riu. Het is ook een ideale regio om te wandelen of te fietsen.

Sant Rafel de sa Creu staat vol met ambachtelijke keramische workshops die unieke stukken produceren geïnspireerd door het oude Carthago.

San Juan, in het noorden, is de gemeente die het meest geprofiteerd heeft van het plattelandstoerisme. Op zondag brengen de mensen daar de meestal rustige plek tot leven met hun ambachtelijke markt.

De Mercada de Forada, geopend op zaterdag op Sant Rafel-Santa Agnes Road, verkoopt lokaal geproduceerde landbouwproducten. U vindt er noten, jam, honing, olie, wijn en zelfs parfums en natuurlijke cosmetica.

Activiteiten op het platteland in Ibiza

Op Ibiza vindt u boerderijen, plantages en moestuinen die allemaal de agrotourism trend volgen. Sommigen van hen groeien fruit zoals watermeloenen, meloenen en perziken. De moestuinen produceren tomaten, courgettes, aubergines, komkommers, sla en paprika’s.
Enkele van de beroemdste agrotourism vestigingen zijn Talaia, can Curreu, Atzaró, can Arabí en Can Jaume.

De fokkerij activiteiten zijn gebaseerd op dieren die als inheems zijn erkend, zoals de Ibizan kip, de schapen en de geit. De PORC Negre, een varkens RAS en het konijn van Ibizan worden momenteel goedgekeurd.

Foto door can Curreu

De natuurlijke kant van Ibiza

Ver van de stranden, baaien en de drukte van het nachtleven, is er nog een Ibiza: dat van de kleine steden in het binnenland van het eiland. Landhuizen, naast hun unieke architectonische kenmerken, zijn bezaaid rond de velden en zijn soms gegroepeerd in kleine gemeenschappen. Deze rustige en rustieke regio handhaaft zijn voorouderlijke manier van leven.

Agrotourism in Ibiza is een alternatief dat je nieuwe ervaringen geeft, heel anders dan degene die je al kent. Ga aan de slag en probeer ze!

Foto door Prestige Properties


Ibiza, Mai 2019heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie