De traditionele Ibiziaanse keuken

De traditionele keuken van Ibiza is gevarieerd, hoewel mediterraan in hart en nieren, kolonisten zoals de Moren en Feniciërs brachten hun eigen originele en voortreffelijke invloeden. Gebaseerd op verse lokale producten van de boerderij, boomgaard en zee, is het eenvoudig maar smakelijk en heilzaam. Elk gebied van het eiland heeft vele plaatsen waar u goed kunt eten en met prijzen voor elk budget.

Het eiland heeft een uitstekende keuze aan gerechten. Hier zijn enkele van onze favorieten:

Sofrit pagès: Inlands gerecht gekookt met lamsvlees, kip, pittige worst, aardappelen, knoflook, laurierblaadjes, saffraan, komijn, peterselie, geroosterde amandelen en reuzel.

Guisat de peix: Aardappelstoofpot met vis en zeevruchten.

Bullit de peix: Stoofpotje van vis gemaakt met Grouper vis, Rotja vis en met aardappelen en bonen, gesmeerd in knoflooksaus.

Arroz a banda: Rijst gemaakt van de overgebleven bouillon van visstoofpot, meestal geserveerd na de "Bullit of peix".

Arroz de matanzas: Rijst bereid met verschillende delen van het varken, zeer pittig met kaneel en komijn.

Greixonera: Soort pudding gemaakt met brood of broodjes en eieren…

Flaó: Cake bereid met eieren, kaas en groene munt.: Cake bereid met eieren, kaas en groene munt.

Orelletes: Zoetigheid gemaakt van eieren, bloem, anijslikeur, suiker en olijfolie.

Salsa de Nadal: Kerstsaus gemaakt van bouillon, amandelen, suiker en specerijen

Hierbas Ibicencas: Alcoholische drank op basis van kruiden en anijs.

lanoria1

Bullit de peix

arroz-a-banda-1

Arroz a banda

greixonera

Greixonera

Bon appétit!


Ibiza, februari 2016



heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie