[Interview] Ibiza 2020 en Property Market Update met Prestige Properties Ibiza

Een nieuw interview met Victor, Partner & Sales Director van Prestige Properties Ibiza, over Covid-19 op Ibiza en het effect op de vastgoedmarkt van het eiland

Wat is open en beschikbaar voor toeristen die het eiland bezoeken deze zomer 2020?

De zomer van 2020 heeft zeker een trage start door de recente wereldwijde gebeurtenissen. Echter, met nationale vluchten tussen de Balearen en het vasteland van Spanje die zich vanaf eind juni en internationale vluchten vanaf 1 juli, Ibiza is nu officieel open voor de meerderheid en genieten van een ander, maar opmerkelijk toerisme seizoen gezien de omstandigheden.

Het goede nieuws is, alle buitenruimtes van het eiland zijn nu open voor openbaar gebruik, waaronder alle stranden, jachthavens, buitenactiviteiten, zoals tennisclubs, golfen, watersporten en duikclubs, algemene groepswateractiviteiten zoals paddleboarding en kajakexcursies, varen en landrecreatieactiviteiten zoals wandelen en fietsen.

De meeste restaurants, bars en winkels zijn terug naar het bedrijfsleven met meer plaatsen opening elke dag. We zijn aangenaam verrast over de sfeervolle levendigheid van de voedings- en drankenindustrie en konden niet gelukkiger zijn voor bedrijven om weer te floreren. Het enige grote verschil in vergelijking met voorheen, is de nachtclubs nog steeds gesloten.

Victor, Partner & Sales Director of Prestige Properties Ibiza

Welke activiteiten zou u aanbevelen voor toeristen een bezoek aan dit seizoen en waarom?

Ibiza is het ideale eiland om te verkennen en kennis te maken met de prachtige verborgen juweeltjes die worden aangeboden. In juli, augustus en het grootste deel van september is het eiland meestal erg druk, waardoor veel bezoekers vaak terughoudend zijn om een auto te huren en de weg op gaan met het intense verkeer en het gebrek aan parkeergelegenheid op zoveel plekken.

Dit jaar is een optimale zomer om een touring kans en avontuur rond verschillende strand baaien, restaurants en steden, die anders misschien minder wenselijk tijdens het hoogtepunt van het seizoen voor de meeste.

We zouden elke vorm van outdoor recreatieve activiteiten aanraden. Ibiza is een ideale plek om te fietsen, tennissen, snorkelen, nachtkanoën en een leuke dag te nemen met paddleboards naar zee. Er zijn zoveel geweldige mogelijkheden en activiteiten op het hele eiland om deel te nemen aan en te genieten van de natuurlijke kant van Ibiza.

Met minder mensen dit jaar, deze activiteiten voelen des te specialer en krijgen een extra gevoel van brede open ruimte en rustige retraite. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van rondleidingen en activiteiten voor bezoekers om van te genieten.

Formentera is een absolute must visit. Met zijn kristalheldere wateren en witte zand, zal dit kleine zustereiland Ibiza dit seizoen erg aanvoelen als een persoonlijk tropisch eiland. Of u nu een boot huurt of de veerboot van Ibiza’s Marina of Santa Eulalia pakt, de dag doorbrengen in Formentera met zijn spectaculaire stranden, luxe restaurants aan de kust en het zien van de glorieuze zonsondergangen is naar onze mening ronduit een perfecte zomerdag.

Cala Saladeta Summer 2020

Wat is er nieuw op Ibiza dit jaar?

Elk jaar in Ibiza nieuwe en spannende locaties open en toetreden tot de levendige sociale aspect van het eiland. Hier zijn de top nieuwste toevoegingen aan ons huis die we zeker zijn een bezoek waard tijdens uw volgende Ibiza vakantie!

Hotel W – Santa Eulalia

W Ibiza is een langverwachte gloednieuwe 5-sterren hotel aan zee met luxe suites, fine dining restaurant, regelmatige nachtleven muziek en DJ sets, evenals een prachtige gezondheid, wellness en spa centrum. W Ibiza slaat een pose op de palm-omzoomde, zand-doordrenkte strand van Santa Eulalia. Dit is waar je verblijven en spelen met een merk dat is gemaakt voor het Witte Eiland. Het hotel is compleet met een eigen maar aparte chiringuito blue restaurant aan zee en een Vegan VE Cafe.

Alma Beach Bar and Restaurant – Port des Torrent

Alma Beach Ibiza is een gloednieuwe boho chic gestileerde strandbar en restaurant direct aan het strand van Port des Torrent, die zich inzetten voor een ibizan lifestyle concept in gastvrijheid. Het restaurant biedt drie verschillende restaurantvoorstellen, zonsondergang, brasa’s en wellness, met één gemene deler: het bevorderen van een gezonde keuken met ingrediënten van topkwaliteit.

Alma Beach Ibiza is een unieke plek om te genieten van de magische momenten die het eiland Pitiusa te bieden heeft.

Alma Beach Ibiza 2020

Bam-Bu-Ku – San Antonio

Bam-Bu-Ku naar Ibiza gebracht door de beroemde west end O Beach, een nieuwe gezinsvriendelijke dag ervaring naar San Antonio. Een perfecte gelegenheid voor iedereen die op zoek is naar een luie dag onder de mediterrane zon, met uitzicht op het zwembad, terwijl uitgestrekte op de luxe locatie bedden, compleet met een persoonlijke ober service. Hier u genieten van ontbijt, lunch of diner in een paradijselijk restaurant met een wanderlust menu van tropische fusion gerechten.

Bam-Bu-Ku-Ibiza 2020

Es Birra – Es Cana

Es Birra Ibiza is de nieuwe socialite place to be van Es Canar als je in de santa eulalia-omgeving bent gevestigd. De oude originele nachtclub van de jaren ’90 is overgenomen door een groep jonge en innovatieve individuen waar ambachtelijk bier, een typisch gastronomisch bijpassend menu en een verscheidenheid aan live muziekgenres bestaat. Es Birra brengt een gloednieuwe trendy locatie met veel binnen- en buitenruimte en een authentieke Ibizan stam.

ES Birra Es Cana Ibiza 2020

WOW – San Rafel

WOW is een huis voor mensen om te ontmoeten, te verzamelen en te genieten van verleidelijke cocktails, puur, eerlijk, rauw en verfijnd eten gecombineerd met vintage meubels en retro interieurs. Het is alles van een co-working ruimte, brunches in het weekend, kunsttentoonstellingen en een scala aan zitjes voor elke stemming.

Hoe denk je dat het eiland anders zal zijn zonder de nachtclub toerisme scene dit seizoen?

Het eiland is zeker veel rustiger dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar en we hopen dat deze kennis moedigt bezoekers en potentiële bezoekers van het toerisme, dat stiller is in feite veiliger, met minder overbevolking.

Dit betekent dat we meer gezinnen, koppels en low key groepen vrienden uit heel Europa tegenkomen als gevolg van de nachtclub scene gesloten blijven en ook veel van de grote touroperator hotels, die een heel andere toon aan het eiland.

Met minder extremen in de zomer, de algehele sfeer en vibe is tot op heden meer ontspannen en toont een soortgelijk collectief van toeristen, die normaal gesproken zou worden gezien tijdens het laagseizoen in Ibiza.

Formentera beach summer 2020

Welke metingen en voorschriften zijn er op Ibiza ingesteld voor gezondheids- en veiligheidsbeheer waar toeristen en bezoekers zich bewust van moeten zijn?

Als u een bezoek aan of overweegt een bezoek aan Ibiza in de komende maanden, willen we graag dat iedereen zich gerustgesteld dat Ibiza toerisme en levensstijl is blijven op een positief pad en staat open voor uw plezier.

Bepaalde voorschriften en veiligheidsmaatregelen zijn ingesteld om iedereen het gevoel welkom te houden en in staat om van zijn omgeving te genieten, terwijl de overbevolking nog steeds tot een minimum wordt beperkt. Sociale distantiëringsmaatregelen van 2m en gezichtsmaskers gaan door in alle overdekte openbare ruimtes zoals winkels en supermarkten etc.

De Balearen hebben onlangs een extra aanpassing gedaan aan hun huidige metingen met betrekking tot de gezondheids- en veiligheidsnormen voor alle burgers en toeristen die dit seizoen 2020 bezoeken. Op maandag 13 juli werd een kleine toevoeging gedaan, vergelijkbaar met andere Europese landen, waarbij gezichtsbeschermende maskers moeten worden gedragen in alle open ruimtes in stedelijke gebieden, in plaats van alleen in gesloten openbare ruimtes.

Buitenleven en sociale evenementen zoals ontspannen op stranden, zwemmen, sportieve activiteiten, eetgelegenheden, wandelen en het verkennen van het platteland kunnen doorgaan als normaal, maskervrij!

De algemene verwachting van het publiek binnen deze buitenomgevingen is om respect voor elkaar te behouden en sociale distantiëring tussen kleinere groepen en anderen te handhaven, evenals het verminderen van overbevolking zoveel mogelijk.

Alle openbare bedrijven, met inbegrip van de levensmiddelen- en drankenindustrie, zijn geadviseerd over strenge gezondheids- en veiligheidsnormen, waaronder alle personeelsleden die de temperaturen vóór elke ploegendienst controleren en het gebruik van maskers te allen tijde bij het bedienen van klanten.

For more information on our current safety measurements please see our recent publication "Summer 2020: The Use of Face Masks in Ibiza" !

Formentera paradijs - foto uit formentera.es

Winter op Ibiza

Ziet u een verschuiving in seizoensgebonden toerisme of een uitbreiding van de zomer dit jaar?

We hopen dat het laatste deel van het zomerseizoen sterker zal zijn in vergelijking met het begin van het hoofdseizoen en dat dit ook in het begin van de winter zal blijven.

Het belangrijkste seizoen is langzaam begonnen, dus we hopen september en oktober te zien als goede maanden voor de lokale economie. We zien geen grote veranderingen voor ons, maar uiteindelijk zal het allemaal afhangen van de evolutie van de gezondheid en het welzijn van de huidige COVID-19 omstandigheden en het publiek hier op Ibiza.

Wat is de betekenis van "Veroño"?

Veroño is een term die bestaat uit twee Spaanse woorden, Verano (betekenis Zomer) en Otoño (wat herfst betekent). De term is de manier waarop we de voortzetting van de zomer in de herfstmaanden uitdrukken, en de prachtige lente-achtige naseizoenen die we hier op het eiland ervaren van oktober tot begin december.

De zee blijft warm lang na de grote drukte verlaten en het weer blijft meestal warm en aangenaam tot ver in november. De meeste restaurants en bedrijven blijven open tot Kerstmis en voor eilandbewoners, Veroño is bijna als een rustige, rustige lente setting met de meerderheid van het laagseizoen kansen en sociale evenementen, waaronder een paar authentieke partijen aan het einde van het seizoen te markeren en te vieren met elkaar. Winter voor ons begint officieel in januari.

Ben je ooit op Ibiza geweest tijdens Veroño? Bekijk onze nieuwste blog.

zonsondergang in Ibiza

Wat is er spannend aan de wintertijd op Ibiza?

Vrede en rust. Voor de meesten van ons is het tijd om te regenereren en quality time door te brengen met onze families, vrienden en onder de natuur. Het werk is altijd rustiger, maar het biedt de mogelijkheid om voor te bereiden en creatief te worden met nieuwe frisse ideeën voor het volgende seizoen.

Welke geheime verborgen juweeltjes zou je aanraden om te ontdekken in Ibiza tijdens het off-season?

Tijdens het zomerseizoen, velen van ons zijn druk bezig en zijn niet in staat om tijd te vinden om op extra activiteiten, vooral onder de hitte, overbevolking en het verkeer op het eiland.

De winter biedt de perfecte ruimte en het weer om te onthouden waarom we hier wonen. Er zijn zoveel mooie plekken om te verkennen, heuvels om te wandelen en lokale restaurants het hele jaar door te bezoeken. Ibiza is nooit kort van een mooi dagje uit en er is altijd iets nieuws en onontdekt, zelfs voor degenen die hier zijn geweest als de lokale bevolking voor vele jaren.

Sa Talaia, het hoogste punt op het eiland biedt een fantastische wandeling met een prachtig uitzicht op de berg. De heuvels in San Juan zijn ook van ongelooflijke waarde voor natuurliefhebbers. Om gewoon een kopje koffie te ervaren in een lokale Ibizan bar onder de lokale lokale bevolking of om de natuurlijke bronnen van San Mateo te bezoeken, in de buurt van Can Suleyetas, en dan pak een smakelijk bocadillo, zijn gewoon onbetaalbare ervaringen die bewoners schatten tijdens de winter.

Huidige Ibiza Vastgoedmarkt

Zijn klanten nog steeds actief op zoek naar onroerend goed te kopen in Ibiza en zijn er belangrijke veranderingen in de Ibiza Property Market sinds de aankondiging van de Global Pandemic?

Wat we tot nu toe blijkbaar hebben gezien, is zeer bemoedigend. De online interesse en activiteit is zeer sterk gebleven met een toename van interacties (verzoeken, website bezoeken) van potentiële en toekomstige klanten tijdens de lockdown periode. Het lijkt erop dat velen hun quarantaine gebruikten om onderzoek te doen en hun gewenste woning op Ibiza te kopen.

Kopers zijn verre van van gedachten veranderen. Sinds juli zijn de bezichtigingen hervat en veel klanten komen op het eiland om hun eigendom te blijven zoeken nu de vluchten zijn heropend. Dus we kunnen zeggen dat alles zeer actief is, ja!

We verwachten over het algemeen niet dat de vastgoedmarkt een daling zal hebben, vooral omdat de vraag hoog is en het aanbod altijd erg laag is in Ibiza.

We raden iedereen die op zoek is naar een woning in Ibiza aan om hun projecten te volgen en ervoor te zorgen dat u blijft werken met ervaren professionals en volledig op de hoogte en bijgewerkt blijft.

Het is nog erg vroeg om de impact op lange termijn te voorspellen. Er zullen onvermijdelijk veranderingen en duidelijke indrukken op wereldwijde schaal zijn. Ibiza heeft echter altijd bewezen een solide markt te zijn, dus als je goed geïnformeerd bent, zul je zeker een goede winstgevende beslissing nemen.

Cana Xica villa Ibiza

Wat is het beste advies dat u zou kunnen bieden die overweegt of momenteel met een buy-to-huur woning in Ibiza?

Individuele situaties voor degenen die op zoek zijn naar buy-to-rent woningen en toeristische licenties zal zeer veel afhangen van de individuele behoeften, hun hypotheken, algemeen inkomen en hun afhankelijkheid van toeristische verhuur als een belangrijke bron van inkomsten.

We raden echter elke klant aan om de vooruitzichten op lange termijn te overwegen, een goede strategie te hebben over prijzen en na te denken over het begin van het opbouwen van een goed klantenbestand (wat kan worden gedaan door een sterke agent te selecteren). Ibiza is een zeer gewilde toeristische hotspot over de hele wereld en is gegarandeerd om inkomsten te rijden op de lange termijn.

Toekomstvooruitzichten

Hoe heeft Prestige Properties Ibiza als bedrijf en team zich moeten aanpassen aan recente gebeurtenissen en hoe ziet u de nabije toekomst eruit te zien als een bedrijf?

We hebben ons de afgelopen maanden allemaal moeten aanpassen. Thuiswerken, parttime werken en voor onze gezinnen zorgen. Het verkrijgen van een nieuwe balans tussen werk en privé is voor niemand van ons een gemakkelijke tijd geweest.

Trots hebben we als team nauw samengewerkt en hard gewerkt om elk onderdeel van het bedrijf en de service die we bieden aan het eiland en onze klanten te verbeteren, wat ons positief maakt over de toekomst. We zijn klaar om onze manier te werken wat op onze weg komt.

We hebben open gebleven. Al onze agenten zijn actief geweest. We hebben meer tijd dan ooit de afronding van onze website en de presentatie van onze eigenschappen, evenals het opzetten van onze nieuwe virtuele bezichtigingen service.

Potentiële kopers zijn nog steeds in staat geweest om een dichter gevoel voor eigenschappen op de markt te krijgen en zijn in staat geweest om volledig verder te gaan met hun kopers reis.

Denkt u dat de toeristische sector zal sterk worden beïnvloed in het komende seizoen 2021?

We zullen ons allemaal moeten blijven aanpassen aan de omstandigheden en onze ‘nieuwe normaliteit’. Veel agenten hebben 2021 veilige risicoloze boekingen en meer last minute deals voor 2020 aangeboden.

Het belangrijkste om te onthouden is om alle veiligheidsmaatregelen en het welzijn van het publiek als onze belangrijkste prioriteit als eiland en in het bedrijfsleven te houden. Uiteindelijk zal 2021 afhangen van de evolutie van het virus. We hopen dat 2021 weer normaal wordt en een sterk verbeterd toerismeseizoen zal zien, als bedrijf zullen we zoveel mogelijk van tevoren voorbereid zijn op zowel het beste als het slechtste scenario.

Wat kunnen de lokale gemeenschap, bedrijven en bezoekers doen om ervoor te zorgen dat we elkaar allemaal positief steunen?

Zoals eerder vermeld, is de algemene verwachting van het publiek binnen zowel binnen als buiten de omgeving om respect voor elkaar te behouden en sociale distantiërings- en veiligheidsmaatregelen te handhaven.

Het is van het grootste belang dat alle bezoekers de schoonheid van het eiland respecteren en maskers correct in de recyclingbakken verwijderen en niet aan anderen vertrekken om op te ruimen, vooral op de stranden.

Tot slot, als individuen zich niet geschikt voelen om te reizen of zich onwel voelen bij aankomst, volg dan de richtlijnen en zorg ervoor dat iedereen veilig wordt gehouden.

Bedankt voor uw verblijf bijgewerkt met Prestige Properties Ibiza. We hopen dat u geniet van uw verblijf in Ibiza dit seizoen 2020.

Als u overweegt om dit jaar naar Ibiza te reizen en nog accommodatie te boeken, waarom dan niet onze Ibiza vakantievilla’s bekijken.

Onze teamleden staan altijd klaar om u te helpen met uw reismogelijkheden en helpen u graag met al uw vragen, dus neem vandaag nog contact met ons op!

Overweegt u om een woning te kopen in Ibiza?

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie