Ibiza’s gastronomische keuken is een van de redenen waarom degenen die weten hoe goed te leven het eiland bezoeken. Van de meest verfijnde en originele avant-garde tot intieme en romantische restaurants, Ibiza biedt de meest verfijnde mogelijkheden.
Gastronomische gastronomie op Ibiza
In dit artikel vertellen we je over een aantal restaurants op het eiland die zijn opgenomen in de Michelin-gids, en waarom ze dit onderscheid verdienen.
CA n’Alfredo
Een traditioneel familie etablissement dat sinds 1934 traditionele, maar verfijnde mediterrane en Ibizan gerechtenaanbiedt. De creaties zijn perfect in combinatie met lokale wijnen gepresenteerd. Een van de beroemdste gerechten is de visstoofpot.
Re. Art
Deze Tapas taverne wordt gerund door de Catalaanse chef-kok David Reartes, wiens missie is om de producten van het eiland meer bekend en gewaardeerd te maken. Hij zet zich in voor het merk"Ibiza’s Flavour", gepromoot door de Consell d’Eivissa.
Van de oneerbiedige en levendige sfeer van zijn open keuken, hij serveert traditionele tapas en unieke creaties, zoals Café de París gerookte varkenslende.
De Gaia
Deze accommodatie biedt een japeruvische keuken of een mix van Japanse en Peruaanse gerechten, en wordt geleid door de chef-kok Henrique Sá Pessoa.
Met absoluut respect voor de lokale mediterrane producten, heeft hij zijn deugden in deze trend opgenomen om klanten te voorzien van creaties zoals kreeft anticucho met Mojo, koriander en limoen of Nikkei -chocolaatjes.
Mar a Vila
Gelegen in het centrum van Eivissa (Ibiza-stad), is dit de plek waar Pablo del Castillo een gevarieerde keuken bereidt, maar gericht is op Ibizan en de Spaanse gastronomische gastronomie. Onder de specialiteiten zijn ravioli foie en tonijn geglazuurd met soja.
Ze bieden ook kenmerkende tapas en pinchos, bereid met creativiteit die de jeugdige benadering van het team weerspiegelt. Geniet van een aantal Violette aardappelen met mosterd en geroosterde knoflook, of bloedworst en appel broodjes met amandel saus.
Het
Het is een zeer creatieve mediterrane stijl en wordt geleid door chef-kok Massimo LaRosa en ligt in Marina Botafoch.
Hier werken ze met een mix van lokale producten en Italiaanse specialiteiten zoals pizza’s, pasta’s en voorgerechten, in creaties met uitstekende resultaten.
Naast een internationale wijnkaart, zult u blij zijn met gerechten zoals rundvlees entrecote met hazelnoot, knapperige kabeljauw cannolis of inktvis met zwarte olijven en bloemkool.
El Cigarral
Dit restaurant, dat wordt gerund door de familie Ortiz, is gespecialiseerd in zelfgemaakte Spaanse gerechten met een vleugje veelzijdigheid en biedt een verscheidenheid aan opties. Lokaal gevangen vis, wild uit Toledo en Asturisch vee schitteren in hun creaties.
Deze omvatten: asperges gevuld met zeevruchten gegratineerd met alioli, rode Partridge a la Toledo zoals moeder gemaakt, en Asturische T-Bone steak.
Je moet eten in Ibiza, en dit is het moment om dit te doen. Als u de geneugten van het gastronomische toerisme op Ibiza wilt ervaren en de gastronomische keuken van Ibiza wilt proeven, moet u binnenkort een bezoek plannen.
Ibiza, januari 2019