Winter in Ibiza met Prestige Properties | Onderdeel. 2 Culturele Ervaringen & Feesten

Culturele ervaringen en festiviteiten op Ibiza tijdens de wintermaanden…

De wintermaanden en het laagseizoen hier op Ibiza kunnen een heel ander aspect en geheel andere ervaringen bieden dan het hoogtepunt van de zomer, zowel voor de toeristen die op bezoek komen als voor degenen die op lange termijn verblijven.

Spectaculaire natuurlijke omgeving en afgelegen stranden met veel vrijetijdsactiviteiten maken de winter op Ibiza gevuld met een enorm gevoel voor het buitenleven. Onze ‘Winter op Ibiza’ (deel 1) geeft een korte introductie van activiteiten voor groepen vrienden en families om deel te nemen aan en te genieten van, alles van watersporten, golfen, excursies, varen, begeleide wandel- en fietstochten.

Maar omdat de Ibiza-winter meer dan bewogen is, en niet alleen vanuit een ontspannen perspectief, hebben we onze tweede ‘Winter in Ibiza’-blog samengesteld, met als enige focus de rijkdom aan fantastische culturele ervaringen en festiviteiten hier op Ibiza.

Als u overweegt om Ibiza te verkennen en te genieten van de winterzon tussen oktober en maart, of als u nieuw bent op Ibiza op een permanente basis, dan zijn deze culturele en sociale ervaringen misschien net wat u zoekt om ervoor te zorgen dat uw winter op Ibiza gevuld is met een spannend reisschema.

Click here and check out our Ibiza villas available for rent during the Winter Season

Winter op Ibiza Deel. 2 – Culturele ervaringen en feesten op Ibiza

Hippy-markten

Ibiza staat bekend om zijn unieke en levendige ambachtelijke markten, waarvan sommige al bestaan sinds het begin van het toerisme op het eiland, dat teruggaat tot het einde van de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig.

Alleen al om deze historische reden kunnen de zomermaanden vaak een toestroom van toeristen tegenkomen op de vele ‘Hippy Market’ hotspots die worden aangeboden Met veel regelmatige wekelijkse openingen, evenementen, geweldig eten en live muziek, zijn deze eilandattracties altijd erg populair en hebben ze jaar na jaar regelmatig terugkerend toerisme gebracht.

In de wintermaanden worden er op Ibiza nog steeds regelmatig markten gehouden die wekelijks verspreid zijn over verschillende dorpen (hoewel niet allemaal). Elk van deze markten is gevuld met kunst, kunstnijverheid, artisanale mode en juwelen, maar ook met een aantal fantastische eetgelegenheden.

Hippy Markets in de winter bieden een plek waar velen samenkomen voor een ontspannen, ongedwongen weekend en genieten van een unieke sfeer (vooral in vergelijking met de drukte van de zomer), met een gevoel voor geschiedenis, cultuur en gemeenschap in één.

Alles van de beroemde Alles van de beroemde Las Dalias Hippy Market(gehouden op zaterdag tijdens het laagseizoen) met zijn fel versierde stadion van meer dan 200 marktkramen; tot de kleinere lokale markt van San Juan (op zondag), misschien wel de meest gecultiveerde hippiemarkt met onderhoudende live muziek, regelmatig dansen en een heerlijke paella street food voorstelling; tot de grote vlooienmarkt in Sant Jordi (elke zaterdagochtend), waar een overvloed aan bijna alles wordt verkocht, van ‘bric en brac’ tot een aantal relatief waardevolle huishoudmeubelen.

Deze regelmatige hippiemarkt ontmoetingspunten houden iedereen bezig, stoten op bekende gezichten, ontmoeten nieuwe vrienden en vinden ongetwijfeld mooie cadeaus of waardevolle spullen.

Las Dalias Hippy Market Ibiza

Patroondagen en -festivals

Ibiza mag dan bekend staan om zijn feest- en clubcultuur, de lokale bevolking heeft ook een eigen ‘fiesta’ stijl. Het woord fiesta zelf vertaalt zich naar festival, carnaval of kan verwijzen naar een jaarlijks terugkerend religieus feest. Hier kunnen lokale dorpen hun patroonheilige eren, een nationale feestdag of zelfs een nationale maaltijd in ere houden en herdenken. Hoe dan ook, de Ibicaanse cultuur houdt ervan om feestelijk te zijn, en op zijn zachtst gezegd met grote regelmaat.

Bijna elke maand, het hele jaar door, is een bepaald dorp op het eiland gevuld met bruisende straten van families en vrienden, verteerd met marktkraampjes, live muziek, optochten, verkleedpartijen, kinderactiviteiten, sport, wedstrijden, volksdansen en natuurlijk veel vers bereid authentiek eten en drinken.

De feestelijke evenementenkalender is er zeker een om bij te houden. Je moet weten wanneer het volgende Ibiza stadsevenement plaatsvindt en pas op voor het verkeer, wegafsluitingen in de stad en sluitingen van lokale supermarkten en winkels. Ook wil je de leukste en meest feestelijke ervaringen van het eiland niet missen.

Er zijn vier fantastische festiviteiten, naast de vele beschermheiligdagen, die hier op Ibiza gedurende de hele winter bijzonder goed worden gevierd. Dia de Reyes (Drie Koningsdag), Rúas de Carnaval (Carnavalsseizoen), Ibiza Sabor Festival (lokaal voedselfestival) en het San Mateo Wijnfestival zijn allemaal fantastische evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Arroz a Banda Ibiza

"Día de Reyes" vindt plaats vanaf de avond van 5 januari en vult het grootste deel van de volgende dag, 6 januari. Het feest is een van de grootste op het eiland, met als centraal thema ‘De Drie Koningen’ die het kindje Jezus net na zijn geboorte cadeau doen.
Natuurlijk, met de kerstgedachte nog steeds optimaal en de meeste gezinnen komen aan het einde van hun feestvakantie, biedt ‘Dia de Reyes’ een spannende afsluiting van het kerstseizoen. Het is een bijzondere gebeurtenis voor de jongeren die reikhalzend naar ‘De Drie Koningen’ wachten op de grote optochten, hetzij in Ibiza-stad, Santa Eulalia, San José of San Antonio, terwijl ze door de straten rijden en snoepjes uitdelen aan de kinderen.
Maart biedt de nationale ‘Rúas de Carnaval’, een groot Spaans feest waarbij iedereen creatief en kleurrijk wordt met mooie kostuums, georganiseerde podiumkunsten, optochten, live muziek, activiteiten en prachtige decoraties in elk dorp en elke stad. Het grootste deel van de week is bruisend met verschillende evenementen in heel Ibiza en straatfeesten om bij te wonen. Carnaval in heel Spanje markeert het begin van de lente, omdat de festiviteiten plaatsvinden voorafgaand aan de uitleentijd en het begin van de paasperiode.

Het Ibiza Sabor Festival wordt georganiseerd door de Consell Insular d’Eivissa, en biedt een lokale viering met een prachtig voedselfestival dat veel van de fantastische restaurants van het eiland omvat. De dag is gevuld met een scala aan speciale mediterrane gerechten en tapas van verschillende restauranthouders. Deze spectaculaire dag omvat tal van voedseldemonstraties, eten tegen een gereduceerde prijs in de deelnemende restaurants en bezoeken aan wijnmakerijen voor proeverijen. Het evenement vindt meestal plaats tussen 31 oktober en 5 december op jaarbasis.

Tot slot is San Mateo gastheer van een prachtig jaarlijks wijnfeest dat meestal in december plaatsvindt en een gelegenheid is voor wijnproducenten, restauranthouders en de lokale bevolking om samen te komen en weer een geweldig jaar te vieren op Ibiza. Het is een geweldig festival om te proeven van de fijnere gastro-tarieven die Ibiza te bieden heeft en om kennis te maken met een aantal van de lokale wijnproducenten op Ibiza.

Ibiza Sant Mateu D Albarca San Mateo White Church

Culturele Attracties op Ibiza

Dalt Vila

Ibiza heeft veel geschiedenis en cultureel erfgoed te ontdekken. Dalt Vila is misschien wel de bekendste en meest monumentale plek die een adembenemend centraal kasteel en een kathedraal biedt, gelegen op de top van de bergachtige stadsmuren. De in 1999 uitgeroepen UNESCO-werelderfgoedplaats is een fantastische toeristische trekpleister en biedt vanaf de locatie een prachtig uitzicht over het hele eiland, de Middellandse Zee en het eiland Formentera. De kathedraal van Ibiza, bekend als Catedral de Santa María, werd gebouwd in de 13e eeuw en is representatief voor de prachtige gotische en barokke Catalaanse architectuur. De plaats van aanbidding omvat nog steeds de bestaande religieuze kant van de lokale bevolking van Ibiza met regelmatige missen en ceremonies die vaak plaatsvinden.

Dalt Vila Ibiza
Musea en galerijen op Ibiza: "Archeologisch museum"

Ook het Archeologisch Museum is een bezoek waard als de archeologie interessant is. Het museum, gelegen op het terrein van Dalt Vila, is een instelling die de overblijfselen van het eiland Ibiza en Formentera van de afgelopen duizend jaar bewaart en onderzoekt, met inbegrip van opgegraven begraafplaatsen en oude artefacten, die de bezoeker meenemen op een reis door de geschiedenis van de inwoners van overal uit de Punische en Romeinse tijd en daarna.

The Museum of Archaeology Ibiza
Musea en galerijen op Ibiza: "Hedendaagse Kunstmuseum"

Het Hedendaagse Kunstmuseum van Ibiza, dat ook in Dalt Vila is gevestigd, is een prachtige, unieke kunstgalerie die permanente kunstcollecties van de jaren zestig tot en met de nieuwe moderne kunst tentoonstelt. Een aantal jonge fotocollecties en regelmatig terugkerende tentoonstellingen is een geweldige plek waar je een aantal van Ibiza’s meest substantiële artistieke expressionisten kunt ontdekken. De galerie is perfect gelegen in de buurt van de vele trendy bars en restaurants in de omgeving van Dalt Vila, zodat bezoekers de tijd kunnen nemen om te ontspannen en de hele dag van een andere kant van het eiland te genieten.

MACE Museum Ibiza

Overweegt u uw volgende vakantie op Ibiza tijdens het winterseizoen?

Het is vaak de pure schoonheid en de mogelijkheid om de gemeenschap, de geschiedenis en het unieke karakter van het eiland te ontdekken als het belangrijkste motief voor het toerisme in het laagseizoen. En, als u zich deel wilt voelen van de echte geest van Ibiza, is het laagseizoen het perfecte moment om dat te doen.

We zouden elke vorm van vrijetijdsbesteding in de open lucht en culturele ervaringen ten zeerste aanbevelen, en hoewel deze introductie van ideeën en ervaringen uit onze tweedelige blog niet uitputtend is van alles wat er te zien en te doen is, geeft het een goed uitgangspunt van wat er te bieden is tijdens het winterseizoen.

Bedankt om op de hoogte te blijven van het aanbod van Prestige Properties Ibiza. We hopen u deze winter te zien, zodat u het beste uit het witte eiland kunt halen.

Hier zijn onze Ibiza Winterverhuurobjecten

Can Tyane

CAN TYANE Ibiza winter villa

Can Rio

CAN RIO Ibiza Winter Rental Villa in Ibiza

Villa Saya

Villa Saya Ibiza - Winter in Ibiza

La Fabrica

La Fabrica Ibiza Villa Rental - Winter in Ibiza

Cana Bonita

CANA BONITA VILLA IBIZA

Can Algarrobos

Can Algarrobos Ibiza Property for rent

heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich desgewenst afmelden. meer informatie